петак, 10. новембар 2017.

Писмо пензионера премијерки Ани Брнабић: Нећу вам вратити 5.000 динара

Писмо пензионера премијерки Ани Брнабић: Нећу вам вратити 5.000 динара
* Немојте да се правдате да је то стање које сте наследили – добровољно сте ушли у тај воз и удобно се возите
*
Поштована, на свом текућем рачуну приметио сам ванредну уплату у износу од 5.000 РСД.

Претпостављам да је то урађено на основу Вашег обећања и по вашој одлуци. Свака потенцијална финансијска контрола могла би да проблематизује ту уплату за коју се не наводи законски основ.

Поред тога чују се коментари да је то мито да би се на предстојећим изборима гласало за Вама блиску политичку опцију. Ја бринем због онога што кажу да је за мито једнако крив и онај који га даје и онај који га узима. Ви сте државни службеник и Ви ће те се већ некако спасити а ја ћу остати на ветрометини.

Милостиња коју Ви дајете као награду или помоћ, свеједно, за мене је велика увреда. То је износ који ја могу тешким али поштеним радом зарадити за три дана. Треба да имате у виду да се мој морал и моја част не могу мерити ниједном монетом и никаквим новчаницама. Никада Вас нисам чуо да сте споменули закон који харачи и вршља по новчаницима преко седамсто хиљада „богатих“ пензионера. Тај закон Вам је оставштина Вашег претходника и ментора и сада видим да га у свему следите. Њему сам прошле године поштанском упутницом вратио његових срамних 5.000 јер сматрам да је такав однос власти према делу својих грађана дискриминаторски, сраман и недопустив. Вама нећу слати те паре, употребићу их у боље сврхе. Те паре ће преко мог пензионерског удружења бити искоришћене за припрему ПРОТЕСТА. Надам се да се, када се ПРОТЕСТ догоди, нећете понашати као Ваш претходник који није имао петљу да изађе пред окупљене незадовољне пензионере иако је неколико пута позиван.

По мене је погубна логика којом Ви и Ваш ментор располажете мојом пензијом. Сваког месеца ми отмете 13.785,81 динара, годишње је то 165.429,72 динара, да бисте ми пред крај године као последњем беднику уделили милостињу од 5.000 – и тиме се још јавно хвалите као неким својим великим успехом. Немојте да се правдате да је то стање које сте наследили – добровољно сте ушли у тај воз и удобно се возите а мене и даље терате да га теглим или гурам. Никада нико није споменуо куда одлазе паре које неморални и окрутни закон отима од „богатих“ пензионера.

Када сам већ при перу, желим да Вас упознам и упозорим да ја од 01.01.2008. године пензију примам без одговарајућег решења заснованог на Закону о ПИО. Када би Фонд, грешком, престао да ми исплаћује пензију, ја не бих имао никакав законски основ за покретање управног поступка а ни управног спора, једноставно, био бих обесправљен. У случају моје смрти моја супруга, тада удовица, не би имала никакав документ којим би доказала да има право на породичну пензију.
У истој ситуацији налазе се сва пензионисана војна лица која су самовољом двојице министара пребачена из Фонда за СОВО у Фонд за ПИО. Само једна уредба Ваше владе исправила би неправду која је незаконито нанета ветеранима. То је групација која се не обнавља и која ће природно отићи са овог света и са платног списка. Ред је да их се испрати без стресова.

Миле Делић

Аутор је пензионисани потпуковник-пилот

ИЗВОР: ДАНАС

Писмо пензионера премијерки Ани Брнабић: Нећу вам вратити 5.000 динара
По мене је погубна логика којом Ви и Ваш ментор располажете мојом пензијом. Сваког месеца ми отмете 13.785,81 динара, годишње је то 165.429,72 динара, да бисте ми пред крај године као последњем бед…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар