петак, 10. новембар 2017.

Зашто је остао без посла професор Буљугић?

Зашто је остао без посла професор Буљугић?
Професор руског језика, публициста и преводилац Зоран Буљугић остао је без посла у Дванаестој београдској гимназији, након 28 година непрекидног рада у тој школи.

Професор Буљугић преко 30 година ради са децом и све те године био је омиљен код ученика, без мрље у каријери. Због сукоба који је почео око синдикалне организације и због личних и политичких мотива професор Зоран Буљугић нашао се на удару групе окупљене око директорке Светлане Миљеновић иначе члана СПС. Тако су настали вербални сукоби који су доводили до непријатних ситуација.

Директорка гимназије након једноипогодишњег развлачења дисциплинске комисије послала је професора Буљугића на Институт за медицину рада на проверу његових способности.

Осим лабораторијских анализа професора Буљугића нико није испитивао, а разговор са психијатром је трајао 5 минута. Директорка је унaпред договорила са комисијом да професора Буљугића прогласи неспособним за рад са децом, након више од 30 година беспрекорног педагошког рада са децом.

Несумњиво се ради о политичком прогону због другачијих погледа професора Буљугића који своје идеолошко мишљење износи на разним предавањима и гостовањима у телевизијским емисијама.

profesor-buljugic maxresdefault
Професору Буљугићу се овим грубо крше основна уставом загарантована људска права. Устав Републике Србије у члану 21. јасно каже да се забрањује свака дискриминација због политичког и другог уверења.

Универзална декларација о људским правима каже да свако има право на рад, и на слободу мишљења. Професор Буљугић ће се за своја угрожена права изборити и у тој борби неће бити сам. На суду ће вештачењем доказати да је способан за рад, иако ће тај спор нажалост дуго трајати. Пријатељи и поштоваоци професора Буљугића, као и његови бивши и садашњи ученици неће седети скрштених руку и ускоро ће се организовати протест подршке.

Позивамо вас да извештавате јавност о случају професора Буљугића, можете му се за више информација обратити на телефон 064 4139121 и на мејл bosphor@sezampro.rs

Зашто је остао без посла професор Буљугић? – СРБски ФБРепортер


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар