понедељак, 4. децембар 2017.

Позив на предавање: Арно Гујон – прича о хуманости у 21. веку

Позив на предавање: Арно Гујон – прича о хуманости у 21. веку
Француз по рођењу, а Србин по опредељењу, овај велики хуманитарац је свој живот посветио људима који живе далеко од његовог родног Гренобла – Србима на Косову и Метохији.

Након погрома који се догодио над неалбанским становништвом марта 2004. он је решио да се запути ка Србији и да се лично увери у то шта се заиста догодило тих мрачних дана у сред Европе. Да се увери у оно што ће само десет година касније чинити Исламска држава на Блиском истоку. Био је сведок рушења и паљења српске и светске средњевековне културне баштине. Увидео је тежак положај српског становништва па је решио да оснује сопствену фондацију под именом ,,Солидарност за Косово“ која је до сада угроженом српском становништву донирала преко 5 милиона евра хуманитарне помоћи.

Његово име је Арно Гујон и он ће одржати предавање на тему – Хуманост у 21. веку, у амфитеатру Факултета политичких наука са почетком у 17 часова. Током предавања биће промовисана и његова књига ,,Сви моји путеви воде ка Србији“. Модератор ће бити Радомир Јовановић, члан УО Центра за међународну јавну политику.

ВАЖНО: Након предавања уследиће хуманитарни концерт посвећен јужној српској покрајини, а истовремено ће бити прикупљана новчана помоћ за Србе са Косова и Метохије. Испред улаза у амфитеатар биће постављена кутија, па ће Ваша донација истовремено бити и Ваша улазница на овај догађај. Износ одређујете Ви, сходно вашим могућностима.

Чланови Центра за међународну јавну политику ће потом уручити прикупљену хуманитарну помоћ онима којима је то најпотребније у покрајини.
Предавање је отворено за све људе добре воље.

Позив на предавање: Арно Гујон – прича о хуманости у 21. веку
Француз по рођењу, а Србин по опредељењу, овај велики хуманитарац је свој живот посветио људима који живе далеко од његовог родног Гренобла – Србима на Косову и Метохији.…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар