четвртак, 7. децембар 2017.

ПЕТАР АКОПОВ: БОРБА СА ЗАПАДОМ НЕЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ ПУТИНОВ ЧЕТВРТИ МАНДАТ

ПЕТАР АКОПОВ: БОРБА СА ЗАПАДОМ НЕЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ ПУТИНОВ ЧЕТВРТИ МАНДАТ
Посебан Путинов задатак биће свеобухватна и глобална обнова националне елите са извођењем на сцену нових снага

„Русија ће ићи само напред и у томе је нико никада неће зауставити“ – овим речима је Владимир Путин објавио да ће се поново кандидовати за председника.

То се могло очекивати. Јасно је и да је исход председничких избора, који ће се одржати 18. марта, познат унапред. Међутим, Путинов четврти председнички мандат неће личити на претходна три.

Конфликт са Западом постао је главни спољнополитички садржај Путиновог трећег председничког мандата. Исто важи и за националну елиту. Нови мандат неће бити просто наставак, а ни развијање овог који се управо завршава.

Конфронтација са Западом неће бити главни садржај наредних шест година у Русији. Уопште не зато што Путин није био иницијатор конфликта који је обележио ове последње године. Сједињеним Државама није по вољи Путинов повратак у Кремљ, као ни Русија која све више јача и постаје све амбициознија.

У новом Путиновом мандату, ни САД ни Запад у целини неће више бити Путинов главни проблем. У овом контексту је одлука МОК да забрани руским спортистима да под националном заставом наступе на Зимској Олимпијади у Јужној Кореји – опасни је, али последњи пуцањ одлазеће епохе. Конфликт са Западом већ одлази у други и трећи план међу Путиновим преокупацијама и бригама – напросто зато што одлази и сам „Запад“.

Пред нашим очима се руши стратешко јединство Сједињених Држава и Европе, а јачају антиглобалистичке елите и у САД и у Европи. Наравно, притисци, па и напади на Русију никуда неће нестати, али ће се Запад све више упетљавати у своје унутрашње противречности и проблеме. А појединачне земље, које чине Запад, улагаће све веће напоре да успоставе односе са Русијом.

Сам Путин ће све више пажње посвећивати грађењу односа у другим смеровима – од Турске до Кине, од Ирана до Јапана, од Латинске Америке до Африке. Формирање новог светског поретка у наредним годинама постаће видљивије – са истискивањем долара из међународних плаћања и формирање нове архитектуре безбедности у Азији са ослонцем на ШОС.

За Русију ће најважнији бити продубљивање интеграције унутар Евроазијског економског савеза и његово ширење. Та унија потенцијално може укључивати и Украјину, борба за коју је приоритет без временског ограничења за Русију јер за њу то није питање спољне већ унутрашње политике.

Посебан Путинов задатак биће свеобухватна и глобална обнова националне елите са извођењем на сцену нових снага. Путин ће стварати услове да способни, умни, поштени и национално мислећи људи могу да служе Русији и раде у њеној власти.

То је Путинов програм-минимум за време до 2024 .А за програм-максимум га не треба питати у наредних шест година. Јер, ако Бог да здравља, за улогу Владимира Путина наћи ће се назив и после 2024.


Извор Факти, 07. децембар 2017.

ПЕТАР АКОПОВ: БОРБА СА ЗАПАДОМ НЕЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ ПУТИНОВ ЧЕТВРТИ МАНДАТ


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар