понедељак, 11. децембар 2017.

др Александар Липковски, председник Националног просветног савета

др Александар Липковски, председник Националног просветног савета
-------------------------------------------------------------------------------------------
Под маском слободе - ВИДЕО
У суботу, 9. децембра, организован је научни скуп на тему неолибералног разарања образовања, „Под маском слободе“. Респектабилан списак говорника, показује да је Унија СПРС подржана од оних који и умеју и имају шта да кажу о будућности просветног система. Присуство једног од најпознатијих европских филозофа, Италијана, Дијега Фузара, уверило је све у крцатој сали Прес центра Удружења новинара Србије, да се налазимо на великој образовној прекретници.
Веома смо поносни на овај догађај и захваљујемо се свим гостима. Не треба истицати да се из Министарства просвете нико није ни јавио, ни појавио. Као и обично, ми и они идемо различитим путевима. Њихов је, изгледа, неолибералан, а наш, као и сваки исправан пут, трновит.
Унија СПРС већ је у два наврата организовала научне скупове на ову тему.
Као резултат сабирања и промишљања стручне јавности, настале су књиге: „Образовање у Србији данас“ (2010. године) и „Колико коштају илузије“ (2014. године). Свакако да ће се издавачка делатност нашег синдиката наставити, јер уз критику власти, морамо имати и јасне предлоге и могућа решења.
За почетак, било би добро за људе који одлучују о просвети да преслушају беседе наших говорника.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар