среда, 6. децембар 2017.

„Скандалозна свађа министара око мера породичне политике“ – „Да ли они заиста мисле да смо ми ментално...

„Скандалозна свађа министара око мера породичне политике“ – „Да ли они заиста мисле да смо ми ментално ограничени“
Чачак – Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас као „скандалозно“ понашање министара у Влади који се, како каже, свађају око мера породичне политике.

„Скандалозно је да један дан министарка грађевинарства Зорана Михајловић каже да ће породице по новом грађанском закону за свако треће дете примати надокнаду до његовог пунолетства, а сутрадан изађе министар за рад Зоран Ђорђевић и каже да је то немогуће и да се то никад неће десити“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Чачку.

Он је казао да се на том примеру „јасно види колико је неозбиљна власт која влада у Србији“.

„На овом примеру је јасно колико ми имамо посла са људима који немају појма о ономе што раде. Грађанин Србије, после таквих различитих изјава два министара у истој влади, може да постави само једно једино питање – да ли они нас праве будалама. Да ли они заиста мисле да смо ми ментално ограничени“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да грађани нису заборавили да је Социјалистичка партија Србије (СПС) на власти 20 година, а са Српском напредном странком заједно шест година и да за то време нису донели ниједну једину меру породичне политике и нису смислили ниједан програм да се заустави бела куга.

„И сада ће министар спољних послова Ивица Дачић и министарка без протфеља задужена за демографију Славица Ђукић Дејановић да решавају питање беле куге – па то је вређане интелигенције овог народа. Једна је ствар сигурна, они немају појма о породичној политици, да су нешто знали о породичној политици и да су имали решење против беле куге, они би нешто урадили за све ове године колико су на власти“, рекао је Обрадовић.


Бошко Обрадовић, фото архива
Обрадовић, који је и шеф посланичке групе Двери у Скупштини Србије, додао је да је „посебно скандалозно“ то што министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић сада пребацује одговорност на локалне самоуправе и каже да ће оне бити те које треба да се боре за наталитет у Србији.

Он је истакао да се Двери залажу да у Уставу Србије мора да се наведе да је један од приоритета заштита породице, да се залажу за формирање министарства за бригу о породици и формирање институције заштитника породице који ће штитити њихове интересе.

Шта се догодило

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Србије Зорана Михајловић у недељу је за „Политику“ изјавила је да би до краја године требало да буде донет нови закон о финансијској подршци породицама са децом којим се омогућава већи родитељски додатак за сву децу и најавила нов Грађански законик који предвиђа да мајке примају надокнаду за треће дете до њиховог пунолетства.

Ђорђевић је тим поводом оценио да влада од 2014. године води одговорну политику, али је нагласио да је исплата накнаде до пунолетства трећег детета немогућа, јер би се њом срушила економска стабилност.

„Оваква мера, ако би се донела (до 18. године), срушила би економску стабилност. Уосталом, и многе развијеније земље, које имају исти демографски проблем, немају овакве мере нити размишљају о њима“, рекао је Ђорђевић.

Због тога је веома бурно било и на седници скупштинског Одбора за рад и социјална питања на расправи о Предлогу закона о финансијској подршци породици с децом. Опомене су добила посланика.

Председница одбора Весна Ракоњац опомене је изрекла посланицама опозиционим посланицима Двери Марији Јањушевић, Доста је било Татјани Мацури и Српске радикалне странке Весни Николић Вукајловић. Оне су критиковале предложени закон наводећи да је „површан“, „лицемеран“ и да неће подстаћи жене на рађање.

Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је потом да је до неспоразума између министра за рад и ње дошло зато што су „говорили о два различита закона“.

ИЗВОР: БЕТА/Б92

„Скандалозна свађа министара око мера породичне политике“ – „Да ли они заиста мисле да смо ми ментално ограничени“
„На овом примеру је јасно колико ми имамо посла са људима који немају појма о ономе што раде. Грађанин Србије, после таквих различитих изјава два министара у истој влади, може да постави само…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар