среда, 06. децембар 2017.

MИНИСТАР ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ РУСИJЕ: ЗАВИСНОСТ ОД МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА ДОВОДИ ДО СТРЕСА И ОБОЉЕЊА

MИНИСТАР ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ РУСИJЕ: ЗАВИСНОСТ ОД МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА ДОВОДИ ДО СТРЕСА И ОБОЉЕЊА
Министар здравствене заштите РФ Вероника Скворцова назвала је претерану љубав према селфи фотографисању знаком егоцентризма, а такође је приметила да зависност од мобилних телефона може довести до хроничног стреса и обољења. О томе је министар обавестила јавност у онлајн шоу на друштвеној мрежи „Однокласники“, који је одржан у оквиру државне недеље здравља. Државна недеља здравља се одржава на иницијативу Министарства здравља, на друштвеној мрежи „Однокласники“, од 9. до 15. октобра.
Сматрам да је то демонстрација егоцентризма и распуштености. Не смеш мерити цео свет према себи, посебно што то ти ниси твоје тело, ни твоје лице. То је сасвим друга материја. Чак ако би те сутра унаказили, или ти променили лице, ипак ћеш бити оно што јеси“, – рекла је она. Према речима министра „ако особу интересују свет и други људи, никада неће имати таквих проблема“.
Министар је назвала тежњу да се стално проверава телефон неуротичном реакцијом. „Фиксација се може лако раздражити. Такве ствари се не смеју допуштати, јер доводе до хроничног стреса“, – додала је Скворцова. Са своје стране, како је министар подсетила, хронични стрес доводи до развоја различитих соматских обољења. Она је такође приметила да је тежња да се прво ујутру провери телефон, знак усамљеног човека.
За себе је министар рекла да није зависна од геџета, јер јој специфика посла то не дозвољава. „Нисам зависна, јер немам канцеларијски посао“, – рекла је Скворцова.
Са руског Ива Бенд
ИЗВОР: православие.ру

MИНИСТАР ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ РУСИJЕ: ЗАВИСНОСТ ОД МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА ДОВОДИ ДО СТРЕСА И ОБОЉЕЊА - Центар академске речи, Шабац
Министар здравствене заштите РФ Вероника Скворцова назвала је претерану љубав према селфи фотографисању знаком егоцентризма, а такође је приметила да зависност од мобилних телефона може довести до хроничног стреса и обољења. О томе је министар обавестила јавност у онлајн шоу на друштвеној мрежи „Однокласники“, који је одржан у оквиру државне недеље здравља. Државна недеља здравља …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар