понедељак, 8. јануар 2018.

(М)РАК

(М)РАК
По службеној дужности, за потребе интерног прес-клипинга, свакога јутра прелиставам дневну и периодичну штампу.
Изражавам саучешће читаоцима, жртвама агресивног атака на мозак, рачунајући да су и пре мог аларма спас'ли своје главе и новчанике.

Нисам изненађена оним што пласира "Информер", "Ало" или "Српски телеграф", вероватно и "Курир", који нам је скинут са списка, али сам пренеражена трансформацијом "Блица" из информативног гласила (са чијом се уређивачком политиком, то јест подршком коју пружа политичкој опцији не морам слагати) у дневни таблоид са добро познатом жутицом.
Наравно, претходно су ме непријатно изненадиле и "Вечерње новости", па, каткада и "Политика". Могу само да претпоставим да се "Данас" копрца, јер су му ускраћене све "привилегије", навешћу право да, зато што је био јефтинији од других, и даље објављује јавне позиве и конкурсе, које је пребачено "Ало" на повећаном броју страна. А можда ће "Афери", оном недељнику што као печурка никне у време избора, а после потоне у земљу. Нисмо га још добили, избори су, биће, још далеко.
Тако "Блиц" у празничном броју, 6-7.јануара на насловној страници објављује, веровали или не "емотиком интервју са...." - имате право да погађате само једном. Такође на насловној, екипа "Блица" извештава о посети дому Секе Алексић (тек су на унутрашњим странама, од половине надаље, саме се хвале саме се кваре "диве", које нам "дају пример" своје богобојазности и оданости предачкој традицији!) "Блиц" ће напредно првог радног дана већ на насловној страници превазићи чак и налоге политичких комесара који су на волшебан начин извукли уши Ringer Axel Springeru и заменили комплетну момчад: Јелена Марјановић и даље води, али се и Цеца национале, жива живцата спустила у Храм Светог Саве (ко њега шта више пита?) на причест; придружиће им се лагана припрема на помисао да ће нама владати не само тате него и њихови синови - Дачићи, Шешељи, Николићи...Можда да лакше поверујемо у благдане?

Кфор упозорио српску војску да је могућ нови напад на српске светиње, тврде "Вечерње новости" на насловној страни...
И даље духове узнемирује Бјела својим "Сенкама", али још више духови коментатора вампира неких очигледно брзо заборављених времена, Јелена Марјановић, не само да вапије правду, већ, вероватније, пре спокој, а, замислите шта нам то открива "Телеграф" са предзнаком "српски": Списак политичара који су цинкарили Америкацима!
Па то зна беба чим у Србији дође на свет, тако да може да положи пријемни за јаслице чим проговори ако издекламује списак: Ђилас, Јеремић, Тадић, Чанак...

Све у свему, има ова тешка финансијска криза (написах, а жива сам!) и својих предности - имам предлог - откажите слободно и ТВ, па се јавните да кроз неко известите како сте.

(М)РАК


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар