понедељак, 24. септембар 2018.

#СавеззаСрбију #Ђилас #Србија

#СавеззаСрбију #Ђилас #Србија
ЂИЛАС, ОБРАДОВИЋ И ЛУТОВАЦ: Вучићеву понуду смо одбили, нисмо криминалци

У Пожаревцу, што је за похвалу, током шетње градом делегације Савеза за Србију, није било увреда и погрда упућених од стране присталица владајуће странке.
#СавеззаСрбију, #Ђилас, #Србија
Грађани Пожаревца, иако изненађени њиховим доласком, лепо су их прихватали, а појединци су их поздрављали и постављали разна питања. Делегацију је предводио бивши градоначелник Београда, Драган Ђилас. У његовом друштву били су новоизабрани председника ДС-а Зоран Лутовац, заменица председника Левице Ферида Ћустовић, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, потпредседник Народне странке и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош и председник синдиката Слога, Жељко Веселиновић. Дочекали су их лидери пожаревачке опозиције, поборник Драгана Ђиласа и успешни пожаревачки адвокат Горан С. Петровић и први човек пожаревачких демократа Дејан Савић.

Лидери Савеза били су задовољни пуном салом и атмосфером у малој сали ЦКЗ. Након уводног дела који је презентовала Марија Вајнер, први се присутнима обратио Драган Ђилас.

„Схватили смо да имамо више сличности него разлике, зато смо и почели са десет тачака, а дошли на тридесет. Схватили смо да смо сви ми имали повод да будемо део ове власти на различите начине и сви смо то одбили. Имамо другачији систем вредности, другачије размишљамо и желимо другачију Србију у којој живимо“, рекао је Ђилас.

Лидер Демократске странке др Зоран Лутовац нагласио је да се ова трибина одржава на дан када се у свету обележава као Дан демократије, а да, тренутно, у Србији од демократије нема ни слово д, пошто се свеукупна власт налази у рукама једног човека.

Бошко Обрадовић, лидер Двери, означио је пожаревачку трибину као почетак пробоја опозиционог фронта и пада ове, како је рекао „несрећне и катастрофалне власти“, предвођене Александром Вучићем, до победе, алудирајући да се датум одржавања трибуне поклапа са 100-годишњицом почетка пробоја Солунског фронта, који од стране власти и већину медија готово да није ни споменут. Бошко Обрадовић још је рекао је да „живот у Србији није нормалан, јер власт није нормална“.

Потпредседник Народне странке и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош рекао је, поводом последњих именовања у војсци, да је председник Србије коначно почео да ради свој посао, јер има уставне надлежности за именовања, али да је то урадио на скандалозан начин, циркуски и налик ријалити програмима, првенствено како би скренуо пажњу са чињенице да косовске безбедносне снаге прерастају у косовску војску.

Након тога грађани су постављали питања. Један од грађана изразио је сумњу у програм од 30 тачака рекавши да се у њему нема ништа конкретно, нашта му је Обрадовић одговорио да пажљиво прочита све тачке програма и да ће видети да се ради о конкретним стварима. На опаску једног грађанина да власти након промена 2000. године, у којој су већина присутних из Савеза учествовала нису ништа учинили за бољитак, чак су и назадовали у односу на Милошевићеве власти, и да се због тога нису извинили, Ђилас је одговорио да док је он био у власти да је било и доста тога лошег. И да се због тога сада, ако њему и другима нешто значи, извињава. Тим извињењем је трибина и завршена, а учесници су наставили дружење са грађанима на коктелу у холу, где су се радо се фотографисали са својим присталицама.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар