субота, 29. април 2017.

Проф. др Љубомир Т. Грујић Александру Вучићу: Никоме (осим себи!) нећете дозволити да поништава Србију...

Проф. др Љубомир Т. Грујић Александру Вучићу: Никоме (осим себи!) нећете дозволити да поништава Србију
Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић

Александру Вучићу, председнику Владе
и проглашеном изабраном кандидату за председника Републике Србије
predsednikvlade@gov.rs,
http://ift.tt/2nSEjmd,
https://twitter.com/avucic

Доставља се преко интернета или епоште:

НАРОДНА СКУПШТИНА
Госпођи Светлани Булајић, генералном секретару:
за сваког народног посланика
sekretar@parlament.rs

Средствима јавног обавештавања: држављанима Републике Србије



Поштовани председниче Владе, господине Александре Вучићу, проглашени изабрани кандидате за председника Републике

Тема: Никоме, осим себи, не дозвољавате да поништи Србију

Прочитах у штампи да сте изјавили следеће о одлуци француског суда да ослободи Харадинаја:

Да је та одлука противправна, скандалозна и срамна и „била би смешна да није жалосна и тужна“.

Тачно је то, исто као што је тачно да је Ваше признавање терористичке шиптарске власти на Косову и Метохији противправно, да је Ваше прихватање јачања окупације не само на Косову и Метохији већ над целом Србијом противправно, да је уништавање слободе Срба на Косову и Метохији скандалозно и срамно, и „било би смешно да није жалосно и тужно“ и, нажалост, трагично и катастрофално по Србски народ и Републику Србију.

Да Влада Србије сматра да је одлука “срамна, скандалозна, неправична и да је пре свега политичка“.

Одкуд сад да се Ви и Влада згражавате над таквом одлуком, кад је Ваше и Владино захтевање од Народне скупштине да усвоји противуставну Резолуцију 13.01.2013. и да на основу ње Ви и Влада прихватате Бриселски споразум и све даље на основу њега што прихватисте, срамно, скандалозно, неправично и да је пре свега и једино политичко (питање, прим. ред.) чиме сте извршили вишеструки државни удар? А тек колико је ова Ваша политикантска изјава срамно и скандалозно супротна свему што сте противуставно урадили народу и држави!?

Да ће Француској бити упућена најоштрија протестна нота, док ће „политички одговори на њихове политичке одлуке“ са свим правним и политичким одговорима бити послати свим чланицама УН.

Одкуд сада да упућујете такву протестну ноту, кад нисте упутили ни једну протестну ноту владама западних држава и Европској Унији због њихових и од њих помогнутих шиптарских деловања, супротно Уставу Републике Србије и Резолуцији СБ УН 1244?

„Србија је мала земља, а Француска велика. Никоме, па ни Француској нећу да дозволим да поништава Србију“.

Ко сте Ви да нећете то да дозволите и да можете да то не дозволите?

Ви, који сте прихватили и наставили да спроводите самовољну и противуставну пријаву за учлањење Републике Србије у Европску Унију и све чините да задовољите њихове неумесне, неоправдане, противуставне и антисрбске захтеве?

Ви, који сте поништили Устав, прихватили успостављање шиптарске окупаторске власти и одбацивање Резолуције СБ УН 1244, који сте дали катастарске књиге шиптарском окупатору, који сте укинули Скупштину Косова и Метохије конституисану на основу Устава Републике Србије, који прихватисте и подржасте цепање територијалног, одбрамбеног, привредног, правног, царинског, енергетског, информацијског, телекомуникацијског, просветног, здравственог, саобраћајног… система Републике Србије, који прихватате границу усред Србије, који подржасте да се газе и Устав и став Уставног суда те да се гласачки листићи с Косова и Метохије пребаце и гласови броје ван места гласања јер то Вама одговара, Ви, који потпуно поништавате Републику Србију, Ви, који сте у Немачкој изјавили да ћемо спроводити све што нам кажу, Ви, који сте Тони Блера увели у нашу Владу, Ви, који сте се Клинтону извињавали за своје раније говоре, деловања и иступања!!!

Значи, то сте Ви, као што изјављујете: „Никоме, па ни Француској, нећу да дозволим да поништава Србију“, који то можете да учините, да то остварите, да не дозволите, да спречите да било ко поништава Србију, осим једино Вас!

Када сте толико моћни, толико способни, када сте се и заклели да ћете поштовати Устав Републике Србије, зашто то нисте радили, зашто у складу с Уставом нисте спречавали, зашто сте дозволили све радње које иду на поништавање Србије све ово време откад сте дошли на власт?

Ви сте способни и кадри, по Вашој изјави, да спречите свакога да „поништава Србију“ па ипак нисте никога спречили, укључујући и самога себе, нити спречавали, нити покушали да спречите да поништава Србију!!!

Пошто тврдите да имате толику моћ, онда је покажите на самоме себи. Будите бар толико разумни да себи не дозволите да више будете не било ком руководећем државном положају. Ако нисте у стању ни толико да владате самим собом, онда та Ваша изјава представља обмањивање, заваравање, јавности.

Какав значај и тежину у иностранству могу да имају опет такве Ваше бусаџијске изјаве као што сте их давали 90-их година прошлог века?

Због тих изјва сте довели Тони Блера у Владу за саветника. За те своје изјаве сте се Клинтону извинили.

Такве изјаве дајете само кад сте у Србији. На њих заборављате кад сте на западу.

Какву тежину оне могу да имају код западних власти и народа, када сте им обећали да ћете променити Србски народ јер сте се Ви, по Вашем мишљењу, променили, и да ћемо испуњавати све што од нас траже, па и да обавезно вакцинишемо децу недоказано здравим вакцинама, да прихватимо закон о обавезном донирању наших органа и да тиме постанемо човеколики роботи који су резерве људских органа на слободном распологању сваком убици да их се домогне кад год и где год му се прохте.

Пошто сте се извинили личностима које су водиле нацистичку демонизујућу пропаганду против Срба и Србије, које су руководиле бомбардовањима Срба и Србије, које су подржавале јачање шиптарског тероризма, отимање и окупирање србске постојбине Косова и Метохије… зар не мислите да је крајње време да се извините Србском народу, свим држављанима Републике Србије, за све оно што сте нам противуставно учинили с трагичним дуготрајним последицама?

Ваше неодложно, добровољно и савесно, повлачење је једини веродостојан знак да се извињавате Србском народу, свим држављанима Републике Србије, за све лоше последице Ваших противуставних деловања, одлука, вођење Владе и политике државе.

„Наша је обавеза због жртава, због силованих жена, убијених, бачених у реку да се не предајемо. Нећемо одустати.“

Човек не може да одустане од онога од чега је већ био одустао. Завршено. Готово.

Ви сте се предали признавањем шиптарске власти на Косову и Метохији, признавањем измишљеног геноцида у Сребреници, ћутањем на западу пред истином о злочинима над Србима, пред чињеницом да републике нису имале уставно право на самоопредељење нити на отцепљење од СФРЈ, пред истином да Срби нису покренули ратове у СФРЈ, да нису масакрирали невине шиптарске цивиле ни у Рачку ни било где другде…

Ви сте одавно одустали да се изборите за изношење истине, а да не спомињем тражење моралног и материјалног обештећења за неоправдиво бомбардовање и друге злочине над држављанима Републике Србије, одустали сте да се изборите за поштовање истине о силовању србских жена, о убијеним, баченим у реку, о живим Србима лишеним својих органа ради њихове продаје…

Претпоставимо да су ове Ваше изјаве искрене, да значе сте се освестили. То је могуће само ако сте схватили катастрофу коју сте нам нанели својим противуставним самовољним владањем. Ако сте то схватили, онда схватате не само да не можете да будете председник Републике већ ни на било којој другој врховној државној функцији. Само својом неопозивом оставком и на положај председника Владе и на проглашеног изабраног новог председника Републике, можете да покажете да сте то схватили. Ако сте то схватили па се не повучете или ако то нисте схватили, онда је то додатни разлог да се спречи прихватање Ваше председничке заклетве и да не будете признати за председника Републике чак и ако већина народних посланика Вама верним, али неверним народу, држави и Уставу, Вас прогласи за Председника.

С обзиром да су те Ваше изјаве у супротности са Вашим деловањима (под)председника Владе, и да су дате сада када народ протествује против Вас широм Србије, јасно је да сте их дали да би народ заборавио Ваша деловања и да би Вам опет поверовао. По који пут, ко зна?

Једино добро које сада Ви можете да учините, је оно на шта сте обавезни као државни руководилац који је немилосрдно газио по својој заклетви члана Владе, а то је да се неодложно и неопозиво повучете да бисте омогућили Народној скупштини да на миру и по Уставу распише и спроведе слободне, равноправне, демократске, значи поштене, опште: председничке, парламентарне и локалне, изборе, да смени Републичку изборну комисију и именује нову.



Београд, 28. април, 2017. године



Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији,
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд
http://ift.tt/1D5d48B

*

НЕ ПРИХВАТАМО И НЕ ПРИЗНАЈЕМО



На дан инаугурисања Александра Вучића дођимо сви, ми држављани Републике Србије из Србије, Републике Српске и Црне Горе који не прихватамо Вучићеву садашњост на Косову и Метохији за будућност целе Србије, пред Народну скупштину, а ви који сте у другим државама, дођите пред амбасаде/конзулате Републике Србије, да јасно кажемо и одлучно спроведемо:

НЕ ПРИХВАТАМО ПРЕДСЕДНИЧКУ ЗАКЛЕТВУ И

НЕ ПРИЗНАЈЕМО ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

И СВАКОГ ДРУГОГ КОЈИ ЈЕ ПОГАЗИО СВОЈУ ЗАКЛЕТВУ

ВИСОКОГ ДРЖАВНОГ РУКОВОДИОЦА ДЕЛУЈУЋИ СУПРОТНО УСТАВУ.



Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији,

у своје име и у име осталих 331 потписника петиције http://ift.tt/2oVAoWe за смену Томислава Николића и целе Владе под председништвом Александра Вучића

Џона Кенедија, 31/15
11070 Београд

Београд, 22.04.2017



Проф. др Љубомир Т. Грујић Александру Вучићу: Никоме (осим себи!) нећете дозволити да поништава Србију
„Србија је мала земља, а Француска велика. Никоме, па ни Француској нећу да дозволим да поништава Србију“. Ко сте Ви да нећете то да дозволите и да можете да то не дозволите? Ви, ко…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар