четвртак, 27. април 2017.

СВЕРОДИТЕЉСКИ САСТАНАК: Протест УПОЗОРЕЊА – Породица ЈЕСТЕ најсигурније место за нашу децу!

СВЕРОДИТЕЉСКИ САСТАНАК: Протест УПОЗОРЕЊА – Породица ЈЕСТЕ најсигурније место за нашу децу!
САОПШТЕЊЕ

Поштовани пријатељи породице, деце, грађана Србије…

Протест УПОЗОРЕЊА је замишљен као миран породични сверодитељски састанак, са циљем да се широј јавности предоче захтеви сабора родитељских и породичних удружења и појединаца. Незадовољство је првенствено усмерено против оног дела НВО који се наметнуо у готово свим институцијама и користи своју монополску позицију да утиче на доношење законских и подзаконских аката и спроводи своју рушилачку, антипородичну политику.

Какве су њихове намере, најбоље су показали наметањем скаредних „образовних пакета“ деци у школама и вртићима, у узрасту 3-18 година чиме су покушали да учине први „легалан“ корак у раној сексуализацији најмлађих у Србији.

Иако су спорни пакети „уклоњени“, они НИСУ ПРЕСТАЛИ СА СВОЈИМ АКТИВНОСТИМА ПРИТИСАКА НА ПОРОДИЦУ И ИНСТИТУЦИЈЕ СИСТЕМА, СА СТВАРНОМ ИЛИ ПОТЕНЦИЈАЛНО МОГУЋОМ ШТЕТОМ ПО НАШУ ДЕЦУ И ДРУШТВО.

То што је Министарство просвете повукло „пакете“, не значи да је завршена ствар, јер аутори тих истих пакета уз помоћ других НВО са широким овлашћењима делују и у Министарству за рад, борачка и социјална питања, институцији центара за социјални рад, Министарству здравља и шире.

Протестни скуп упозорења замислили смо у три целине. Први део одвијаће се на Тргу Републике, затим ћемо сви заједно кренути у породичну сверодитељску шетњу до Абердареве, где ће представници организационе групе предати наше захтеве РТС-у са циљем да буду предочени јавности у централном дневнику. На оба платоа, присутним грађанима обратиће се професори, доктори, учитељи, просветни радници, јавне личности, пре свега као родитељи и представници својих породица и удружења.

Обавештавамо вас да припремамо засебан „Протестни манифест“ којим ћемо дефинисати све наше захтеве, благовремено их предочити јавности, институцијама а на сам дан протеста предати и РТС-у.

Позивамо вас да нам се придружите на нестраначком, не политичком већ породичном скупу. СКУП ЈЕ И ПОДРШКА ПОРОДИЧНИМ ЉУДИМА, СВИМА КОЈИ СУ НА БИЛО КОЈИ НАЧИН УЧЕСТВОВАЛИ И ДОПРИНЕЛИ ПОВЛАЧЕЊУ НАВЕДЕНИХ ПАКЕТА, са јасном поруком да НИЈЕ ГОТОВО док се не утврде одговорности!
ЗБОГ ПРИСУСТВА ДЕЦЕ, скуп ће бити максимално обезбеђен, подршком полиције и редарске службе.

Након протеста, наставићемо деловање кроз многа удружења у смеру адекватне заштите деце, породице и породичних вредности кроз грађански али и институционални рад.



Подносилац пријаве скупа Драган Средановић,
Организатор: неформално удружење родитеља „Ја волим и маму и тату“

ХВАЛА



ИЗВОР: ФБ страница Ja volim i mamu i tatu

СВЕРОДИТЕЉСКИ САСТАНАК: Протест УПОЗОРЕЊА – Породица ЈЕСТЕ најсигурније место за нашу децу!
Протест УПОЗОРЕЊА је замишљен као миран породични сверодитељски састанак, са циљем да се широј јавности предоче захтеви сабора родитељских и породичних удружења и појединаца. Незадовољство је првен…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар