четвртак, 13. септембар 2018.

Генерал Секулић: Милошевић и Шпегељ у издаји ЈНА (Србовање)

Генерал Секулић: Милошевић и Шпегељ у издаји ЈНА (Србовање)
Гост емисије„Србовање”, у продукцији медијских кућа „Helmcast” и „Србин.инфо”, био је генерал српске војске Републике Српске Крајине и војни историчар, Милисав Секулић.. Тема емисије је била распад Југославије и улога Југословенске народне армије у томе, односно шта је све спречило тадашња војску да спасе Југославију.

„Оружани сукоби у којима учествује ЈНА, а који су почели 1. марта 1991.г., када су оружане формације МУП Хрватске напале јединице ЈНА (Вараждински корпус) у рејону Пакраца, завршили су се званично до 19.05.1992.г., када је Председништво СФРЈ прогласило предстанак ратног стања. То ј укупно период од 445 дана”, подсетио је на почетку емисије генерал Секулић, додавши:

„ЈНА је имала изнад себе Генерал штаб оружаних снага СФРЈ, имала је Министарство одбране и Председништво СФРЈ као њен врховни комадант. Треба имати у виду да, поготово у време рата, Председништво има велика права у погледу наредби и функционисања тадашње војске, тако да се о ЈНА не може говорити, а да се претходно не разјасни улога Председништва и Министарства одбране у распаду тадашње југословенске државе. ”

Током емисије причало се још и о томе зашто ЈНА није могла да изведе војни пуч, о функционисању националног кључа у Југославији, о тадашњем моралу и патротизму војника, подофицира и официра у ЈНА, као и о томе како су почели оружани сукобу Словенији и Хрватској, током распада СФРЈ и да ли је при том ЈНА била војска која је радила искључиво у интересу Срба.


Аутор и водитељ Дејан Петар Златановић
Гл.Од.Ур Srbin.info

#ЈНА #Југославија #ГенералСекулић




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар