уторак, 28. март 2017.

Почело званично #отимање српског језика

Почело званично #отимање српског језика
Декларација о заједничком језику биће објављена 30. марта

#Декларација о заједничком језику, чији је циљ да подигне свијест и активно утиче на постојеће националистичке језичке праксе у Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори и Србији, биће објављена 30. марта, јаваља Мина позивајући се на Танјуг.

Тим поводом у #Сарајеву ће бити одржана регионална конференција за медије, на којој ће текст Декларације и њене циљеве представити професор #Енвер #Казаз, списатељица Ивана Бодрожић, #Владимир Арсенијевић из Удружења Крокодил, писац Балша Брковић и директорка Центра за културну деконтаминацију Борка Павићевић.

Декларацију о заједничком језику саставило је више од 30 експерата различитих струка из четири државе, након серије регионалних конференција пројекта “Језици и национализми”, које су од априла до новембра прошле године одржане у Подгорици, Сплиту, Београду и Сарајеву.

Документ је потписало више од 200 #лингвиста, #књижевника, #научника, #активиста и других личности из јавног и културног живота Босне и #Херцеговине, #Црне Горе, #Хрватске и #Србије.

Текст Декларације биће на увид јавности од 30. марта на веб страници пројекта http://ift.tt/2nxC1uX, где ће свако ко је сагласан са текстом моћи да је потпише.

Почело званично отимање српског језика | Vidovdan


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар