петак, 31. март 2017.

Борис Малагурски: Онима који кажу „Не занима ме политика“, „Мој глас ништа не мења“…

Борис Малагурски: Онима који кажу „Не занима ме политика“, „Мој глас ништа не мења“…
Борис Малагурски

44% људи у Србији не гласа. Они кажу „Не занима ме политика“, „Мој глас ништа не мења“, „Сви су исти“, итд. Ти људи су заљубљени у свој песимизам и пацифизам и заљубљени су у себе. Да објасним:

Они су одлучили да у Србији ништа не ваља, да никад неће ваљати и они се плаше свега што с времена на време укаже на то да власт можда нешто добро чини или да опозиција има неке добре предлоге, јер би то показало да политика ипак утиче на наше животе, да нису сви исти и да су промене, без обзира одакле долазе, могуће.

А то подразумева да морају да напусте своје пацифистичке ставове и да се укључе у промене ако их већ наводно прижељкују, те да верују у нешто, уместо да песимистички не верују ни у шта. А овде је човеку најтеже да призна да греши. Све друго може лакше да поднесе.

Што се тиче заљубљености у себе, све те флоскуле које сам набројао на почетку се углавном изговарају поносно од стране тих 44%. Они мисле да су паметнији и бољи од других зато што се не баве тим „небитним“ стварима, да су они „провалили“ систем и да одбијањем да учествују у систему показују колико су изнад свих.

ОК, одбијање да учествујете у систему може да буде моћан вид отпора, то је Ганди најбоље показао, али где сте ви из тих 44% да се усудите на неки гандијевски чин? Па није Ганди ослободио Индију тако што се свима хвалио како њега не занима Британија и да могу сви да се носе у…

Тако да, осим ако не планирате да нешто грандиозно учините поводом те ваше апстиненције, не испадате уопште паметнији од других. Напротив.

Гласајте. Прекосутра, дан после тога, сваки дан. Чомски је рекао да је важно гласати на изборима, јер, побогу, треба вам 5 минута да то завршите, а још важнији су они избори који су сваког дана.

Сваког дана бирате да ли ћете нешто да трпите или ћете учинити нешто поводом тога. Да ли ћете чекати да вам неко други решава проблеме или ћете сами да их решавате, па и да се удружујете унутар своје заједнице да их решите? Да ли ћете се понашати као да вам је живот дат да бисте кукали или да бисте живели слободно?

На дан председничких избора гласате за једног од 11 кандидата.

Свих других дана гласате за себе, за своју породицу, за своје друштво, за своју земљу.

Правите најбољи избор сваког дана.

(ФБ Репортер, 31. 3. 2017)

Борис Малагурски: Онима који кажу „Не занима ме политика“, „Мој глас ништа не мења“…
Извор: ФБ страница Бориса Малагурског, 31. 3. 2017. 44% људи у Србији не гласа. Они кажу „Не занима ме политика“, „Мој глас ништа не мења“, „Сви су исти“, итд. Ти људи су заљубљени у свој песимизам…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар