понедељак, 27. март 2017.

ПРОГЛАС СТУДЕНАТА Универзитета у Београду поводом потписа које су професори, декани и ректори дали Вучићу...

ПРОГЛАС СТУДЕНАТА Универзитета у Београду поводом потписа које су професори, декани и ректори дали Вучићу
ПРОГЛАС СТУДЕНАТА
Поштоване колеге, студенти и чланови академске заједнице,

Након јавне подршке коју су председничком кандидату Александру Вучићу упутили професори, декани и ректори универзитета у Србији, ми, студенти Универзитета у Београду, и свих осталих универзитета, не смемо да ћутимо. Пре три године утврђено је да су министар унутрашњих послова „др“ Небојша Стефановић и градоначелник Београда „др“ Синиша Мали плагирали своје докторске дисертације. Тада су многи ваши и наши професори ћутали на грубо кршење принципа академске честитости, а данас поносно стоје уз Александра Вучића који је тад бранио лажне докторе наука.

Ћутали су када су пребијани угледни професори. Ћутали су када су градски фантоми рушили у Савамали. Ћуте док се гуши слобода медија. Ћуте на константно рушење институција и владавине права. Ћуте на суспендовање закона и Устава наше државе. Али зато, поносно стоје уз човека који је запосео све институције, човека који руши и ноћу и дању. Ми, студенти, нисмо ћутали тад, а не ћутимо ни сад. Стидимо се свих професора који су јавно подржали Александра Вучића, а који су тад срамно ћутали.

Ми, студенти Универзитета у Београду, позивамо студенте и целокупну академску заједницу да потпишу овај проглас и да сви заједно станемо у одбрану академске честитости, части, угледа и достојанства наших факултета и институција. Данас не бранимо само нарушен углед наших факултета, већ и наш углед, углед сваког поштеног и академски честитог студента.

Професори, погледајте нас у очи!
Студенти Универзитета у Београду

ПРОГЛАС СТУДЕНАТА Универзитета у Београду поводом потписа које су професори, декани и ректори дали Вучићу
ПРОГЛАС СТУДЕНАТА Поштоване колеге, студенти и чланови академске заједнице, Након јавне подршке коју су председничком кандидату Александру Вучићу упутили професори, декани и ректори универзитета у …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар