четвртак, 19. јул 2018.

Сепаратним споразумом Србија правно губи могућност да се руководи Резолуцијом 1244 Савета безбедности...

Сепаратним споразумом Србија правно губи могућност да се руководи Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН
Сергеј ЖелезњакЖелезњак: Захтеви ЕУ довешће до распада Србије на протекторате НАТО-а
Сепаратни договор са самопроглашеном Приштином, на који спољнополитичка служба ЕУ присиљава власти Србије, има за циљ да документује поделу Србије на косовско-албански и српски део. Следећи корак биће претварање оба ова дела у протекторате НАТО-а, напомиње заменик секретара Генералног савјета партије Јединствена Русија и члан Одбора за међународне односе Државне думе Русије Сергеј Железњак у вези са најавом нове рунде преговора за постизање такозваног „свеобухватног споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине“ 18. јула у Бриселу, преноси „Спутњик“.




Према мишљењу Железњака, оваквим сепаратним споразумом Србија правно губи могућност да се руководи Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН — основним међународним законом који гарантује суверенитет и територијални интегритет Србије.

„Уколико се одрекне дела своје територије, Србија ће изгубити све механизме међународног права који штите територијалну целовитост државе“, нагласио је он.

Посланик је такође напоменуо да ће после потписивања и ступања на снагу сепаратног споразума косовски Албанци добити потпуни карт-бланш за следеће акције, тзв. државе Косово:

„Прво, Косово ће завршити формирање својих оружаних снага. А друго, Косово ће по убрзаном поступку ући у НАТО“.

Железњак је упозорио да лидери косовских Албанаца истовремено неће одустати од Тиранске платформе „Природне Албаније“, коју су 2017. године усвојили високи представници Албаније, самопроглашеног Косова и македонски Албанци.

„Потписивањем сепаратног споразума и одустајање од Косова и Метохије, Србија неће бити у стању да се супротстави албанској експанзији и расту сепаратистичких расположења у преосталим деловима земље: Прешевској долини, Рашкој области (Санџаку) и Војводини.

У условима оштрог развоја међунационалних противречности, који изазивају панику међу српским становништвом, у Србији ће се развити ситуација у којој ће грађанима ове земље почети да се намећу позиви да се придружи НАТО-у како би сачувала своје преостале територије. Са разних места многобројни пронатовски пропагандисти једногласно ће убеђивати грађане Србије да државе НАТО-а једна другу не нападају нити ратују на својој територији, па стога, наводно, само уласком у НАТО Србија ће спасити народ и државу“, истиче руски Железњак.

Преузето са: https://www.vaseljenska.com/

Сепаратним споразумом Србија правно губи могућност да се руководи Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН
Светиње Браничева - Манастири, Манастиришта, Свете Воде


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар