понедељак, 16. јул 2018.

Изазови 13.07.2018 - Тема: Како Србија види Републику Српску? (БН телевизија 2018)

Изазови 13.07.2018 - Тема: Како Србија види Републику Српску? (БН телевизија 2018)
Какав је однос Србије и Републике Српске?

Да ли Србија посматра Републику Српску само кроз предсједника Српске Милорада Додика?

За кога Београд ''навија'' на изборима у Републици Српској?

Шта Србија жели од Републике Српске?

Србија на Републику Српску гледа као своју, бар етнички. Све остало између двије државе је магловито и без јасне стратегије, истакли су аналитичари из Београда, гостујући у емисији "Изазови" БН телевизије. Поставља се питање – зашто?


"Не постоји јасна визија за будућност између Србије и Републике Српске, не постоји државни програм по којем би дошло до стварног приближавања интеграције односа двије државе. Због чега?

Можда и због тога што Београд не зна шта би радио са Федерацијом, па се суздржавава око дефинисања стратегије према Српској", истакао је политички аналитичар Душан Јањић.

Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета сматра да је добро што се народ зближио, а лоше сто Република Српска није доведена у баланс и сто се власт из Српске користи као патриотска ињекција.

"На сцени је опасна игра, игра вјештачких подјела на патриоте и издајнике. Ако људи овдје буду насјели, то је почетак самоуништења Републике Српске", изјавио је новинар Жељко Аврамовић.

Република Српска је веома богата земља у којој живе најсиромашнији људи. Српска је највећа тема у Европи, али и земља најмањих плата.

Људи, у атмосфери која је створена, гдје се бавимо великим темама, а не са људима - не могу да издрже. Занимљиво је да Срби не иду у Србију, али и једни и други иду у Европу. Људи желе да живе нормално", објаснио је Аврамовић и додао: -

Бањалука оптужује Сарајево да жели да створи Исламску државу, Сарајево оптужује Бањалуку да жели да створи Велику Србију. Занимљиво је да Срби из РС не иду у Србију, а Бошњаци не одлазе ни у Иран нити у Саудијску Арабију, него и једни и други истим аутобусима иду у Европу. Људи желе да живе нормално. У цијелој Европи власт се добија на основу идеја и програма. Овдје се влада страхом", рекао је је Аврамовић.

На питање да ли је могуће уједињење Републке Српске и Србије, он одговара - да ли је могуће да Борац освоји Лигу шампиона?

"Могуће јесте, али није оствариво“, додао је Аврамовић.

„Можемо ми да се лажемо, али ја не видим ни да Београд ни Додик има јасан одговор шта ће радити ако се заигра етничка карта која се зове "бошњачки Санџак", а то је близу“, додао је Јањић.

Цијела галама са Запада је најава да се припрема озбиљан договор Вашингтона и Москве, који се неће директно бавити ни Српском ни Србијом, али ће индиректно да ријеши ситуацију на Западном Балкану, истакли су аналитичари у емисији Изазов БН ТВ.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар