недеља, 29. јануар 2017.

Томислав #Кресовић

Томислав #Кресовић
Зашто је #Вучић #протерао израелску новинарку?
Израелска #новинарка #Равина #Пазит која већ дуже од 25 година прати балканска дешавања и добар је познавалац исламског питања постала је “персона нон грата”. У Србији по препоруци и захтеву владе Србије односно премијера Александра Вучића због “неумесног питања”. Новинарка Равин Пазит није само искусни новинар и део “седме силе,” већ је и добро обавештена по низу геополтичких и економских питања које су интересантне за Израел и његову спољну полтику.

Новинарка Равина Пазит као “експерт” за Балкан и ислам повезана је са моћним информативним системима израелске обавештајне службе Мосад, која прати токове новца посебно арапских држава у Европи и на Балкану. Мосад који има своје интересе на Балкану међу првима је пратио улогу Саудијске Арабије у вези балканског конфликта, посебно долазак и мисију Осаме Бин Ладена на Балкану 1992 године. Управо новинарка Равина Пазит је међу првима уочила долазак Осаме Бин Ладена у БиХ, у посету Алији Изетбеговићу као и у посети тадашњем председнику Албаније др Салију Бериши. Мосад је давао битна информације властима Републике Српске али и Србије око кретања исламских добровољаца и улози мрежа Ал Каиде на Балкану.

Обавештајно или новинарксо питање – Где је истина?

Израелске службе безбедности које на Балкану делује преко својих централа у Софији, Бечу, Атини као и мрежа у Београду, Бања Луци и Загребу пажљиво прате токове новца арапског и исламског капитала и интереса. Равина Пазит није “обични” новинар већ “ветерна” који је добро обавештена.

Главна поента је зашто је она због свог питања упућеног премијеру Србије проглашена за непожељну у Србији. По писању портала ЈП “Србија данас” новинарка Равина Пазит тражила је интервју односно одговор премијера само на једну питање. Израелска новинарка је питала премијера Александра Вучића „да ли је тачна информација да се новац из ЕПС-а, Телекома, РТБ Бор и других јавних предузећа Србије, пребацује на оф шор рачуне на Kипру, па затим у Саудијску Арабију одакле се поново враћа „опран“ у Србију да би се њиме финансирала градња Београда на води“, односно да ли је аранжман са наводним арапским инвеститорима само параван за највеће прање новца у новијој српској историји.

Уместо било каквог одговора макар и “немуштог” или “дипломатски” увијеног или одговора да премијер сада нема времена да одговори уследио је позив из кабинета премијера Вучића где је новинарка сачекана од шефа кабинета и саопштено је да више не ужива гостопримство наше владе и да у најкраћем могућем року напусти Србију. Иначе шеф кабинета премијера Александра Вучића је био и шеф кабинета Млађена Динкића.



Постоје јасне индиције да је Млађен Динкић на разне начине укључен у финансијске трансакције везане за пројекат “Београд на води”. Ако је било незгодно или провокативно питање које представља део пословне или државне тајне владе и премијера Србије онда је постојао начин да се културно одговори. Приступ кабинета премијера говори о нецивилизованом поступку који угрожава рејтинг владе и премијера и слободу јавности и информација. У истој мери овакви потези где кабинети премијера, а не министарство за културу и информације реагују према страним новинарима говори о ауторитарном приступу који отвара сумње. Искуства држава ЕУ не указују да кабинети премијера отказују гостопримство страним новинарима, дипломатама или обавештајцима других држава.Све се ради по закону и прописима, и то дискретно ако постоје валидне информације о лошим намерама. Израелци и њихови новинари који нису “жута штампа” су добро обавештени и овај потез кабинета односно шефа кабинета много говори у негативном контексту.

Равина Пазит о Додику, Републици Српској, исламу

Треба констаовати да је новианрка Равина Пазит наклоњена српским интересима на Балкану али пише у интересу своје владе. Рецимо писање о Милораду Додику из 2012. године у водећем израелском листу „Макор Ришон“(”Први извор”) Равина Пазит описује по писању медија из РС председника Републике Српске Милорада Додика као државника међународних размера, можда јединог таквог на Балкану. Лист пише “ Током овогодишњег парастоса и помена жртвама усташког логора Јасеновац у Доњој Градини могао је да се осети посебан однос поштовања и симпатија представника јеврејских организација из Америке према председнику Републике Српске Милораду Додику”

Новинарка Пазит Атлас-Равина закључила је да Додик својом појавом високог и маркантног човека, широких рамена, непосредног стила, подсећа на легендарног израелског генерала и државника Аријела Шарона и да га на тај начин посматрају и представници јеврејских организација. Извршни потпредседник Kонференције председника главних америчких јеврејских организација Малколм Хонлајн рекао је, како преноси лист, да има нечег у начину доношења одлука, као и у жестини председника Додика што подсећа на Шарона. Додик у интервјуу израелском листу износи спремност да се суочи са дешавањима у Сребреници, али се не либи ни да критикује Запад за попустљивост у погледу развијања мреже исламских радикалних елемената у БиХ. Додик наглашава да се јеврејски народ из пепела Холокауста подигао и постигао завидне резултате у многим областима, што би у много чему требало да послужи као модел српском народу и Републици Српској.- После тешке историјске грешке зване Југославија, српски народ не сме да понови исту грешку у новој форми, под именом БиХ рекао је Додик.



Зашто је Вучић протерао израелску новинарку? - ЦЕОПОМ Истина
Постоје јасне индиције да је Млађен Динкић на разне начине укључен у финансијске трансакције везане за пројекат “Београд на води”


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар