среда, 27. септембар 2017.

Ко плаћа школовање лажних дипломаца из Електромреже Србије

Ко плаћа школовање лажних дипломаца из Електромреже Србије
у Мишљења 27. септембра 2017. 0

Бивши кум Александра Вучића, Никола Петровић, на време је отишао из ЕМС-а. На месту в.д. директора оставио је своју љубавницу Јелену Матејић. Али, ни она, као ни Никола, нема диплому да би била на том месту. Зато је решила да од ФОН-а, за себе и своје сараднике, купи диплому. ЕМС је платио милионе динара асистентима који су им написали мастер – радове. Запослени су Магазину Таблоид у писму описали ко је све добио новац и на који начин. Тужилаштво би могло да их ухапси истог дана.
……
Молимо вас се поводом сумње да постоји организовани криминал и злоупотреба положаја у ЕМС-у и то од стране кадрова СНС-а и то в.д. директора Јелене Матејић, оперативног директора Наупарац Александре ,Кристине Бојовић извршног директора за људске ресурсе и корпоративног директора за комерцијалне послове Тање Гавриловић у Електромрежи Србије извршите проверу и обавестите јавност.
Горе поменути су наместили вишемилионске послове Факултету организационих наука (ФОН) односно њиховој Катедри за организацију пословних система ( др Младену Чудановом, др Ондреју Јошки те њиховим сарадницима Стефану Комазецу и Ивану Тодоровићу) а да би им они средили мастер дипломе на ФОН-у. Прво су наместили две јавне набавке и то ЈН 426 13 0 Оптимизација организације пословних процеса (крије се уговорена цена али је предпоставка даје око 4.000.000 дин.) и ЈН 19 14 0 – Нормирање радних места (вредност 3.450.000 динара). Лако је приметити да је ФОН једини понуђач у овим набавкама.
Одмах након реализације ових набавки, горе наведени директори уписују мастер студије на ФОН-у у 2015/2016год.Затим да би прикрили договор са ФОН-ом око добијања мастер диплома, расписују нову јавну набавку ЈН 114 16 0 – Пројекат ревизије нормирања радних места вредности 6.000.000 динара, иако је то по претходној ЈН 19 14 0 нормирање радних места требао да одради ФОН. Ову јавну набавку додељују Стефану Комазецу (асистенту горе поменуте катедре ФОНа) -ПР Агенција за подршку пословања, односно њему као приватнику који се једини јавио као понуђач (!?).Сада је асистент добио да изврши ревизију оног што је већ урађено и плаћено њему и професорима са ФОН-а, али сада по много већој цени.
Значи, асистент са катедре по много већој цени врши ревизију посла које је ЕМС платио ФОН-у, односно њиховој Катедри за организацију пословних система. Одмах после давања посла Стефану Комазецу одобравају се завршни мастер радови на ФОН-у горе поменутим директорима ЕМС-а, и то баш код професора са Катедре за организацију пословних система (др Младеном Чудановим, др Ондреј Јошком) и то баш са темама мастер радова које су већ обрађене у горе поменутим јавним набавкама.Затим поново расписују нову ЈН 436 16 0 Пројекат равизије систематизације (процењене вредности 4.000.000) и по опробаном рецепту сада посао дају другом асистенту Ивану Тодоровићу односно његовој приватној фирми ПР Агенција за подршку пословним системима Менорг Солутионс, Београд, да изврши ревизију оног што је већ урађено и плаћено њему и професорима са ФОН-а. Сада се заузврат одобравају израде завршних мастер радова (20.02.2017) и то Бојовић Кристини и Матејић Јелени в.д. директору АД Електромреже Србије, како би дотична могла да конкурише за место Генералног Директора АД Електромрежа Србије.У комисији за одбрану мастер радова је нормално др. Ондреј Јошка професор ФОН-а који је ово све добро наплатио од АД ЕМС-а кроз горе поменуте набавке.
Нормално, посао израде завршних мастер радова за Бојовић Кристину и Матејић Јелену ће да одраде горе поменути асистенти који су добили посо преко својих приватних фирми и то наплатили од АД ЕМС-а. Да би завршили започети посао, али сада у страху јер су откривени, расписују јавну набавку ЈН 8 17 Ускладивање коефицијената са новом организационом структуром и радним местима (у вредности од 1.900.000 дин.) и додељују је фирми Траининг девелопмент цонсултинг д.о.о Мостарска 13. из Смедерева и то као једином понуђачу.
А, главни понуђач је, уствари, асистент Иван Тодоровић односно његова приватна фирма и ПР Агенција за подршку пословним системима Менорг Солутионс, Београд која добија посао преко фирме Траининг девелопмент цонсултинг. Напомињемо да су пре доласка ових кадрова у ЕМС стручни људи из ЕМС-а радили сами послове организације фирме и то без икакве накнаде. ЕМС је морао поред школарине коју је платио својим директорима да плати и професорима ФОН-а и асистентима Стефану Комазецу и Ивану Тодоровићу, да би горе поменути добили дипломе. Припрему документације и намештање посла преко горе поменутих јавних набавки је спровела директор за комерцијалне послове Тања Гавриловић.
Чињенице су следеће:
-Намешта се посао професорима и асистентима на ФОНу и то баш у исто време када се горе поменути директори уписују на ФОН да се дошколују
-Намешта се посао асистентима ФОНа односно њиховим приватним фирмама да врше ревизију већ урађеног и плаћеног посла и то баш у исто време када горе поменути директори уписују мастер на ФОНу и одобравају им се мастер радови баш код оних којима су наместили посао
-Све горе поменуте набавке имају само и само једног понуђача или ФОН или фирме горе поменутих асистената на ФОН-у
-Одобравају се теме за мастер радове горе поменутим директорима и то баш оне теме које треба да обради ФОН за рачун ЕМС-а
-Асистенти преко својих приватних фирми добијају намештене послове у ЕМС-у као једини понуђачи да врше ревизију већ урађеног, а за узврат ће урадити мастер радове горе поменутој четворки
-Ово све подржава в.д. директор Јелене Матејић, с обзиром да јој је хитно потребна диплома мастера ради учешћа на конкурсу за Генералног директора ЕМСа (који је још у току) односно како би могла да буде равноправан конкурент најозбиљнијем кандидату за директора ЕМС-а доктору електротехнике Милошу Миланковићу бившем директору Србијагаса и ЕМС-а
-Никада у историји ЕПС-а и ЕМС-а ови послови нису рађени од стране трећих лица
– И све ово на крају плаћа ЕМС, односно грађани Србије.
Горе поменути директори су постављени на та места још 2012. године, са доласком Николе Петровића на место директора ЕМС-а, па се поставља питање какве су то они дипломе имали 2012. године кад су постављени на највише функције (ако су их уопште и имали) у ЕМС-у и са највећим платама, а да сада морају да се школују на ФОН-у и да им то плаћају грађани Србије.Довољно је само видети са каквом дипломом је дошла Наупарац Александра 2012. године на место заменика директора ЕМС-а. Дошла је са средњом стручном спремом на место заменика директора ЕМС-а који је у том тренутку имао пет доктора наука електротехнике, преко двадесет магистара електротехнике и стотине инжењера, економиста, правника итд.
Колико грађане Србије кошта школовање нешколовани кадрова, постављених на највише функције у ЕМС-у, а које грађани плаћају преко таксе за пренос електричне енергије која им се зарачунава у сваком рачуну за ел.енергију?
Довољно је погледати извештај Агенције за борбу против корупције и у имовинском извештају за Тању Гавриловић и видети да није имала непокретну имовину 2012.године и да има 2016.године трособан стан од 76м 2 у центру Београда. Довољно је погледати извештај Агенције за борбу против корупције и у имовинском извештају за Наупарац Александру и видети да је имала 2013.године стан од 60м2 и да 2016.године има петособан стан од 152м2 и ко зна колику девизну уштеђевину.
У прилогу вам достављамо комплетну документацију која потврђује горе наведене чињенице.
Таблоид

Ко плаћа школовање лажних дипломаца из Електромреже Србије
Бивши кум Александра Вучића, Никола Петровић, на време је отишао из ЕМС-а. На месту в.д. директора оставио је своју љубавницу Јелену Матејић. Али, ни она,


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар