среда, 27. септембар 2017.

ГРЕГ ПОПОВИЧ: Америка је срамота планете

ГРЕГ ПОПОВИЧ: Америка је срамота планете
Тренер Сан Антонио спарса Грег Попович није неко ко се либи да говори о политици. Легендарни тренер, који је завршио америчку Војну ваздухопловну академију, веома често износи прогресивне ставове о толеранцији, ксенофобији, поделама у друштву и начинима да се оне превазиђу. Овога пута, петоструки НБА шампион је говорио о Доналду Трампу. Тачније, говорио је против њега.

У Сједињеним Америчким Државама траје протест играча америчког фудбала, који клече током интонирања химне (Далас каубојси, „Амерички тим“, заједно са власником и члановима стручног штаба то су урадили пре интонирања химне, али са истом поруком) у демонстрацији бунта против речи и дела председника Трампа.

Попович неће да клечи. Он говори.

„Наша земља је срамота планете“, рекао је он.

„То је човек који је мислио да када се људи држе за руке током меча, то раде да одају почаст застави. То је лудо. Апсолутно лудо. Али са тиме морамо да живимо“, наставио је Попович.

Он је нагласио да сваки појединац пред собом има избор.

„Можемо да траћимо време анализирајући његово понашање или можемо да верујемо да су институције наше земље важније, да су људи важнији, да је пристојна Америка коју смо мислили да имамо и коју желимо важнија и да се бацимо на посао (да то и остваримо).“

„Питам се где је граница за људе који су гласали за њега, шта они мисле, колико још овога могу да толеришу. Када се пристојност и морал појављују?“

Попович је рекао да разуме да су људи имали економских проблема, које је Трамп обећао да ће решити.

„Он је био прави човек да експлоатише осећање свих тих људи. Многи су превидели, намерно, много тога како би гласали за тог човека, али то је зато што су се осећали игнорисаним, занемареним. Мислили су да ће се нешто десити, да ће се нешто променити што ће им помоћи – али која је цена?“, закључио је Попович.

РТС

ГРЕГ ПОПОВИЧ: Америка је срамота планете
Тренер Сан Антонио спарса Грег Попович није неко ко се либи да говори о политици. Легендарни тренер,...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар