понедељак, 2. јул 2018.

Душан Теодоровић: Док сам жив борићу се против Вучићевог режима

Душан Теодоровић: Док сам жив борићу се против Вучићевог режима
Академик Душан Теодоровић позвао је јавно, у Новом дану ТВ Н1, председника Републике Александра Вучића да подносе оставку због изјаве да Србија на Косову данас нема ништа, и то после шест година преговора у Бриселу. Опширније на: http://bit.ly/2z8j3TQ
Академик Душан Теодоровић позвао је јавно, у Новом дану ТВ Н1, председника Републике Александра Вучића да подносе оставку због изјаве да Србија на Косову данас нема ништа, и то после шест година преговора у Бриселу.
Теодоровић је подсетио да Србију данас воде “чланови јуниорске екипе” режима из 90-их година, који покушавају да реше проблем Косова за који су великим делом и сами криви.
Каже да га је изненадила изјава председника Вучића да Србија на Косову нема ништа и да би и један метар био добитак. “Шта чека!? Нека подносе оставку. Он је шест година преговарао. Нека каже: 'Нисам успео, идем да положим правосудни испит, да се бавим другим послом. Бићу адвокат'… Ако не буде лустриран”, поручио је Теодоровић.
Преговоре у Бриселу, како каже, воде некомпетентни људи. Пита се по ком члану Устава председник Републике преговара са Приштином и истиче да би тиме требало да се бави Влада Србије.
Додаје, међутим, да Србија има много сјајних људи, дипломата и стручњака за међународно право, који би можда могли боље да преговарају од политичара.
Пита се и зашто се евентуално укључивање САД у дијалог, а приори тумачи као подршка приштинској стани. “Хајде да буду с наше стране. Умемо ли то да направимо? Можда неки други људи у овој земљи постоје који могу да направе да Америка буде и на нашој страни”, навео је Теодоровић.
Сматра и да председник Вучић и шеф дипломатије Ивица Дачић о Косову говоре у загонеткама и да су врло неискрени према грађанима. “Морају свим грађанима да ставе на увид сва релевантна документа. Перцепција коју имамо о Косову и Метохији је она коју они стварају. Људи морају да буду информисани. Према људима мора да се буде искрен”, поручио је гост Новог дана.
Теодоровић подсећа и да је рат у БиХ својевремено окончан преговорима и споразумом у Дејтону, и да је то можда решење и за Коосово – да сви релевантни фактори негде седе месец дана и нађу решење.
Док дишем и док сам жив, борићу се против Вучићевог режима
Говорећи о годину дана рада Владе Србије са премијерком Аном Брнабић на челу, Теодоровић је рекао да је доживљава као “фикус владу” о којој мисли све најгоре. Каже да сва министарства воде некомпетентни људи и да ће евентуална реконструкција на министарске позиције само довести нове људе са лажним дипломама, оцењујући да је у држави на делу негативна селекција на свим нивоима, укључујући чак и селектора фудбалске репрезентације.
Теодоровић тврди да режим функционише на лажима и страју, и академској заједници замера што на све то опортунистички ћути. “Неће доћи до промена док грађанска Србија не буде храбрија. Зашто ћутке дозвољавамо да Србија остане у предграђу европе, нису други бољи од нас... Док сам жив, и док дишем, борићу се против режима Александра Вучића и Ивице Дачића”, поручио је он.
Теодоровић је недавно на Твитеру критиковао то што су члан Председништва Покрета слободних грађана и директор председничке кампање Саше Јанковића, Раде Мирић, као и прослављени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, који је такође учествовао у Јанковићевој кампањи, били у делегацији СД Раднички која се састала са председником Вучићем.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар