четвртак, 5. јул 2018.

Данијел Игрец: „СПЕЦИЈАЛНИ ТИМ“ за избацивање Србије са КиМ

Данијел Игрец: „СПЕЦИЈАЛНИ ТИМ“ за избацивање Србије са КиМ
Приштина (читај: западни покровитељи независног Косова) већ је припремила свој „специјални тим“ који ће у име самопроглашеног Косова учествовати у „завршној фази дијалога“ у Бриселу. Другим речима, тим за наношење завршног ударца српској државности на КиМ.

Како наводе албански медији једна од кључних саставних група овог тима је и тзв. Група за демаркацију која је ту са само једним циљем – да припреми план разграничења и успостављања пуне државне границе између два дела српске територије.

Као што се могло и очекивати косовски Албанци ни за милиметар не одступају од свог циља ка којем теже већ од самих почетака тзв. бриселског дијалога – изнуђивању формалног српског признања самозване „Републике Косово“.

Државно руководство Србије на другој страни саопштава да Београд „никада неће признати једнострано проглашену независност Косова јер то не би било оно за шта се залаже званична државна политика“ – компромис.

Намеће се јасан закључак. Ако је заиста искрен и одлучан у ставу да сачува територијални суверенитет на КиМ онда је у „завршној фази дијалога“ на Београду да примени сва расположива правно-дипломатска средства како би афирмисао став о непризнавању тзв. Косова и сасекао крила Приштини у покушајима да Србији наметне „коначно косовско решење“ у виду потписивања правно-обавезујућег споразума.

То пре свега изискује офанзивнији приступ Београда у преговорима и његову опрезност на сваку нијансу, а „захтев свих захтева“ Србије мора бити да се са преговарачке агенде уклоне све оне теме које под знак питања постављају оно што је већ дефинисано свеобавезујућом Резолуцијом 1244 – неупитност и неповредивост врховног суверенитета државе Србије на Косову и Метохији.

Према томе први у низу српских потеза мора бити захтев да се из учешћа у будућим преговорима без сваког поговора искључи тзв. приштинска Група за демаркацију јер демаркација граничне линије између Србије и „КиМ“ не може бити нешто што је у духу политике непризнавања тзв. Косова.

Јер ако нам је стратешки циљ очување српског „iustus titulus“ на територију јужне покрајине чему онда разговарати о стварима, које саме по себи дубоко задиру у питање државног суверенитета.

Нема потребе, јер то онда није компромис, то је издаја, капитулација и трајна предаја онога што би требало да нам је најважније…

Данијел Игрец

Данијел Игрец: „СПЕЦИЈАЛНИ ТИМ“ за избацивање Србије са КиМ - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар