уторак, 3. јул 2018.

ПРОФЕСОР ГРУЈИЋ: ПРЕДСЕДНИЧЕ РЕПУБЛИКЕ, ДА ЛИ РАДИТЕ ПО УСТАВУ ИЛИ САМО УЗУРПИРАТЕ ВЛАСТ?

ПРОФЕСОР ГРУЈИЋ: ПРЕДСЕДНИЧЕ РЕПУБЛИКЕ, ДА ЛИ РАДИТЕ ПО УСТАВУ ИЛИ САМО УЗУРПИРАТЕ ВЛАСТ?
ПОЛИТИКА
Фото: Милош Мишков / Бета
21.06.2018
Србија
Др Љубомир Т. Грујић
Држављaнима Републике Србије и медијима

Председник Републике Александар ВУЧИЋ
Андрићев венац бр.1
11000 Београд
predstavkegradjana@predsednik.rs

Доставља се преко интернета:

Народна скупштина
Генералном секретару за сваког посланика <sekretar@parlament.rs>

Председник Владе Ана БРНАБИЋ
predsednikvlade@gov.rs

Уставни суд
kabinet.predsednika@ustavni.sud.rs, sekretar.us@ustavni.sud.rs


Ваша Еекселенцијо Председниче Републике Србије,
Господине Александре ВУЧИЋУ,

Ви сте били један од тројице глваних покретача и захтевача да Народна скупштина усвоји 13.01.2013. противуставну Резолуцију Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији. Њоме је сва власт на Косову и Метохији предата руководству УЋК. На основу ње је Влада, под Вашим, као првим потпредседником Владе, садејством с другом двојицом, председником Републике и председником Владе, усвојила Бриселски споразум. Потом сте као председник Владе прихватали и/или омогућавали, између осталог:

увођење шћиптарске границе у сред Србије,
спровођење њихове царине,
предају катастарских књига њима,
уништавање судства, правосудног система Републике Србије,
обезвређивање држављанства и личних докумената држављана Републике Србије,
уништење јединствености територије Републике Србије,
предају одбранбеног, енергетског, информацијског, телекомуникацијског, тржишног, царинског, образовног, здравственог система Републике Србије,
увођење посебног, шћиптарског, царинског печата,
стварање гета за Србски народ под лажним називом «Заједница српских општина» упркос томе што она постоји као једина и јединствена: Република Србија,
уништавање слобода и људских права свих држављана Републике Србије на Косову Метохији који поштују њен Устав, Повељу УН и Резолуцију СБ УН 1244,
шћиптарски терор, злодела и злочине над Србима на Косову и Метохији и над поратницима уместо да се обезбеди слободан и безбедан повратак прогнаних лица и породица, њихов миран живот и слободно кретање према Резолуцији СБ УН 1244,
јачање оружаних шћиптарских снага уместо да буду потпуно распуштене и да одређен број војног и полицијског људства Републике Србије буде на Косову и Метохији, све према Резолуцији СБ УН 1244.
Све сте то омогућавали као (пот)председник Владе супротно Уставу Републике Србије и као председник Републике Србије сте наставили да све то прихватате и да водите противуставне преговоре с вођама УЋК. И сада имате заказан састанак с глвним од њих, Хашимом Тачијем, за ким је Републике Србија објавила потерницу због његових недела.

Ви сте тиме пружили превише доказа властима западних држава да сте се Ви променили, да нисте више ратоборни бусаџија, већ мирољубив послушник њихов и по цену уништавања државе, људских права и слобода народа чији сте званични Председник Републике. То сте доказали и увођењем Тони Блера и других странаца у Владу и извињавањем Уилијаму Клинтону.

Ви сте нас обавестили да је Република Србија испунила све своје обавезе и према противуставном Кумановском споразуму, Резолуцији СБ УН 1244 и противуставном Бриселском споразуму, а да Шћиптари нису испунили чак ни своје обавезе по тим документима.

Ви сада имате изврсну повољну прилику да свима њима кажете да сте све чинили што се од Вас захтевало, упркос томе што је то било Ваше потпуно одбацивање Устава Републике Србије, гажење Ваше двоструке председничке заклетве, и Резолуције СБ УН 1244, али да то нити Шћиптари, нити владе водећих западних држава и Европске уније ни мало не вреднују, већ само појачавају своју непријатељску делатност против Србског народа и Србије и да зато прекидате даље Ваше било какво деловање супротно Уставу Републике Србије, Повељи УН и Резолуцији СБ УН 1244.

На основу члана 56 Устава упућује Вам се ова П Е Т И Ц И Ј А,

да свој следећи састанак (објављено је да ће бити у недељу 24.06.2018. г.) с представницима власти западних држава, Европске Уније и УЋК на Косову и Метохији, који се представљају као државни руководиоци нелегитимне, противуставно конституисане, у суштини окупаторске власти «Репубљик Косова», искористите и да им јавно, умиљато како једино Ви умете, саопштите да су Вас они приморали да почнете да извршавате доследно и потпуно као председник Републике Србије, под двоструком заклетвом, свету дужност да:

1. све своје снаге посветите очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћете савесно и одговорно испуњавати све своје дужности,

те да ћете почети у потпуности да извршавате своје председничке обавезе и да ћете зато:

2. да тражите од Владе и Народне скуптшине да пониште сва противуставна акта, односно све њихове противуставне одредбе и то:

- Резолуцију Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији,

- Све одредбе Бриселског споразума,

- Све војне и војно техничке споразуме с другим државама и међународним организацијама („СОФА“ са САД, ИПАП – споразум са НАТО пактом),

- Да размотре да се од Савета безбедности захтева да одлучи или да се укине војна база САД „Бондстил“ на територији Републике Србије – на Косову и Метохији или да се стави под управу и команду Савета безбедности.

3. Да тражите од Народне скупштине да одлучи да се Савету безбедности упути и захтев за стриктно и потпуно спровођење свих одредби Резолуције СБ УН 1244.

С обзиром на Ваша сва досадашња потпуна омаловажавања свих петиција које сам Вам упућивао, на основу истог члана 56 Устава, АКО НЕ ПРИХВАТИТЕ ОВУ ПЕТИЦИЈУ ТРАЖИМ ДА ЈАВНО ОДГОВОРИТЕ НА СЛЕДЕЋЕ ПИТАЊЕ : ЧИМЕ ВИ ОПРАВДАВАТЕ ВАШЕ ДАЉЕ ЗАУЗИМАЊЕ ПОЛОЖАЈА, ФУНКЦИЈА И ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, А ТИМЕ И УЗУРПИРАЊЕ ВЛАСТИ УМЕСТО ДА ПОДНЕСЕТЕ НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ?



С поштовањем председника Републике Србије,

Др Љубомир Т. ГРУЈИЋ, професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

Професор Грујић: Председниче Републике, да ли радите по Уставу или само узурпирате власт?
Држављaнима Републике Србије и медијима


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар