петак, 22. јун 2018.

„Немате право да тврдите да морамо бити спремни да разговарамо о томе да ли је Косово Србија“

„Немате право да тврдите да морамо бити спремни да разговарамо о томе да ли је Косово Србија“
ДСС УПУТИЛА „ОТВОРЕНО ПИСМО УПОЗОРЕЊА“ ПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ АНИ БРНАБИЋ
НОМИНАЛНА председнице Владе Србије, једна за другом се нижу Ваше скандалозне изјаве, потврђујући да не постоји јасна политика и дефинисана платформа Србије на основу које председник Србије води разговоре у Бриселу.

Подсећамо Вас да по Уставу Србије Влада утврђује и води политику, а да председник Републике само представља Републику Србију у земљи и иностранству.

Подсећамо Вас и да је Народна скупштина 2013. године усвојила Резолуцију о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, којом се утврђује да свако решење мора да буде у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244. и да се она већ пет година брутално крши, а да Ви ћутите.

Гажење Устава и игнорисање одлука Народне скупштине је одлика ауторитарних режима.

Покушавајући да објасните своје претходне скандалозне изјаве да је „Косово било Србија. Тачка“ и да „када бисмо и даље инсистирали да Косово припада Србији, компромис не би био могућ“ Ви сте их додатно учврстили најновијом да „за отварање компромиса морамо да будемо спремни да разговарамо о томе да ли је Косово Србија“.

Председнице Владе, Устав Србије на којем сте положили заклетву и Резолуција Савета безбедности 1244 УН садрже јасан одговор који сте очигледно спремни да промените под притиском САД, Брисела и председника Републике.

И Ви и председник Републике се хвалите храброшћу, али ни капитулација, ни неуставно отцепљење или припајање дела територије Србије другој држави нису храбре одлуке, већ тешка кривична дела. Имајте у виду да је рок њиховог застаревања много дужи од рока трајања садашње власти чији сте пион.

Да сте заиста храбри и самостални, изашли бисте пред грађане Србије са јасним ставом о Косову и Метохији. За такав, вероватно издајнички став сагласност свакако не бисте добили. Али, независно од тога, наставком ваше погубне политике ће цена коју ће платити српски народ бити већа од нажалост било које коју ћете заслужено платити и ви и председник републике.

(саопштење Демократске странке Србије)

„Немате право да тврдите да морамо бити спремни да разговарамо о томе да ли је Косово Србија“
ДСС УПУТИЛА „ОТВОРЕНО ПИСМО УПОЗОРЕЊА“ ПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ АНИ БРНАБИЋ НОМИНАЛНА председнице Владе Србије, једна за другом се нижу Ваше скандалозне изјаве, потврђујући


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар