понедељак, 18. јун 2018.

Судија Мајић: Да ли је у Србији пре „несталог новинара Цветковића“ нестало тужилаштво?

Судија Мајић: Да ли је у Србији пре „несталог новинара Цветковића“ нестало тужилаштво?
„ПОСТОЈЕ ГОВОРКАЊА ДА ЈЕ И ТА ИНСТИТУЦИЈА НЕСТАЛА И ДА ЈЕ ОДАВНО НИКО НИЈЕ ВИДЕО“
• „Шта је са несталим институцијама, с обзиром да је на конференцији за новинаре поводом сазнања о нестанку новинара Цветковића, уместо председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића, требало да говори или републички јавни тужилац или барем јавни тужилац који обрађује тај предмет“

СУДИЈА Апелационог суда у Београду и председник Управног одбора Центра за правосудна истраживања Миодраг Мајић упитао је на свом блогу, поводом истраге о нестанку и проналажењу новинара Стефана Цветковића из Беле Цркве, да ли тужилаштво у Србији „уопште постоји или је киднаповано“.

„Како да знамо да, рецимо, и тужилац није отет и да, док ми овде разговарамо, везаних руку не чами у неком подруму у који му само доносе акта на потпис? То би било прилично узнемирујуће, зар не? Или пак да читава институција јавног тужилаштва није киднапована и натерана да се понаша као да је све у реду?”, написао је Мајић на свом блогу, у духовито интонираном тексту.

Он је упитао и шта је са несталим институцијама, с обзиром да је на конференцији за новинаре поводом сазнања о нестанку новинара Цветковића, уместо председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића, требало да говори или републички јавни тужилац или барем јавни тужилац који обрађује тај предмет.

„У нормалној ситуацији, у уређеном друштву, он би нас обавестио о томе шта је Тужилаштво предузело, као и о томе шта је тим активностима открило, свакако пазећи да одавањем осетљивих информација не нашкоди истрази. Међутим, као што видимо, онај који једини треба да буде овде није ту, а Ви, као што чујемо располажете његовим информацијама. Притом, као што сте вероватно приметили, ово није усамљен случај. Тужиоца и иначе нема, а Ви и иначе располажете тужилачким подацима, и све то даје разлоге за забринутост“, навео је Мајић у тексту који има форму замишљеног дијалога.

Додао је да „већ извесно време постоје говоркања да је и та институција (тужилаштво) нестала, и да је одавно нико није видео“.

„Можете ли нам онда барем Ви коначно рећи где је? Да ли да га и даље тражимо, или да се помиримо са истином и дигнемо руке? И да ли бисте, у том случају у складу са правилима ванпарничног поступка, морали размислити и о покретању поступка за проглашење несталог лица за умрло. Знате оно, усаглашавање правног и фактичког стања…“, навео је судија Мајић.

Бета

Судија Мајић: Да ли је у Србији пре „несталог новинара Цветковића“ нестало тужилаштво?
„ПОСТОЈЕ ГОВОРКАЊА ДА ЈЕ И ТА ИНСТИТУЦИЈА НЕСТАЛА И ДА ЈЕ ОДАВНО НИКО НИЈЕ ВИДЕО“• „Шта је са несталим институцијама, с обзиром да је на конференцији за новинаре поводом сазнања о нестанку новина


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар