среда, 20. септембар 2017.

ОБРАДОВИЋ ШАРЧЕВИЋУ: Закони су вам такви да имате протест просветара 28. септембра

ОБРАДОВИЋ ШАРЧЕВИЋУ: Закони су вам такви да имате протест просветара 28. септембра
Министре, цео Закон доносите да бисте поставили 2.000 партијских СНС директора! - истакао је председник Двери.

На данашњој расправи у начелу о Законима о основама система образовања и васпитања и Закона о високом образовању, председник посланичке групе Двери уочио је да оба предлога која се данас налазе на дневном реду, показују исту негативну тенденцију контроле комплетног образовања из једног центра моћи, од Александра Вучића, преко медијског тајкуна Жељка Митровића до Младена Шарчевића.



„Узмимо за пример решење по којем чланове Националног савета за високо образовање бира Влада. Сматрамо да је ово јасан пример покушаја спровођења тоталитарне политичке контроле овог изузетно важног, и у систему нашег образовања, највишег тела.

Сад ћете Ви, Министре, да постављате све директоре са списка који ће Вам достављати централа или председништво СНС-а.

Сматрам да је доста владавине кадрова из приватног школства и Сорошевог фонда, што представља спрегу власти, приватног сектора у школству и Сороша, попут Жарка Обрадовића, Тинде Ковач Церовић, Срђана Вербића, Муамера Зукорлића и Вас. Где су државни кадрови да управљају министарством просвете, питам Вас?

Противимо се промоцији родне равноправности и сексуалне оријентације, као и повратка секс-пакета, који кажу да је породични дом најопасније место у модерном друштву.

(фото Александар Бачлија)

Дуално образовање је неостварљиво у Србији, јер су напредњаци уништили домаћу привреду.

Нерешавање статуса вероучитеља и продужетак дискриминације ових људи, који ни после 15 година не могу да се запосле за стално, је јасан показатељ смера у којем иде верско образовање у Србији.

С обзиром на све наведено, јасно је да Двери не могу и неће подржати овај Предлог закона, а шта просветни радници мисле о законима Министар ће видети на првом наредном протесту који је заказан за 28. септембар.“ – завршио је Обрадовић.

ОБРАДОВИЋ ШАРЧЕВИЋУ: Закони су вам такви да имате протест просветара 28. септембра
На данашњој расправи у начелу о Законима о основама система образовања и васпитања и Закона о високом образовању, председник посланичке групе Двери уочио је да оба предлога која се данас налазе на дневном реду, показују исту негативну тенденци...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар