петак, 1. јун 2018.

Босна после Јосипа Броза Тита, Алије Изетбеговића и Осаме бин Ладена/ "Коме сметају "мали Руси"

Босна после Јосипа Броза Тита, Алије Изетбеговића и Осаме бин Ладена/ "Коме сметају "мали Руси"
"ЕПИТАФ ЗА БОСНУ":
Књига говори о ружном лицу Босне, тамној и скривеној страни идентитета мале земље и муслимана, видљивој на светској позорници тероризма и екстремизма... Књига говори о томе како су Алија Изетбеговић и Осама бин Ладен, у самој БИХ, али и на Балкану, потпуно изменили ислам својом идеологијом и арапским новцем...
Зашто и како је вехабизам био разарајући у свом деловању и на који је начин свака терористичка група која злоупотребљава име ислама (од Ал Каиде и њених изданака у Сирији и Ираку, до Исламске државе у Ираку и Боко Харама у Нигерији, Ал Шабаба у Сомалији и Ласхкар ет Таибах у Пакистану) била инспирисана том идеологијом и тим култом смрти... Какве су везе терористичке мреже из БИХ са нападима у Лондону, Санкт Петербургу, Стокхолму, Ници, Паризу и Бриселу, и јесу ли те акције успеле да увере Запад да отровна претња вехабизма не може бити игнорисана...
"КОМЕ ТО СМЕТАЈУ МАЛИ РУСИ":
Књига је резултат систематског истраживања и анализирања геополитичких процеса и сукоба, те безбедоносних феномена попут тероризма, његове идеолошке димензије као и мреже терористичких организација које представљају изворе претње. Мора се признати да књига представља комплексан и целовит увид у све безбедносне аспекте деловања великих сила, пре свега америчког, британског и немачког деловања, који у реализацији својих интереса прибегавају употреби радикалних и екстремних паравојних структура и организација, не бринући о последицама таквог деловања.
Милитаризација Европе од стране Сједињених Америчких Држава уз коришћење НАТО-а; изразита русофобија и гомилање војних ефектива и ратне технике на руским границама има своју балканску парадигму. Управо је аутор уочио паралелу и специфичан однос који се са измишљене руске претње вештачки пресликава на Србе, „мале Русе“ како је то приметио аутор у наслову: напади на Србију иду са исте адресе са које иду и напади на Русију.
Ова изузетна књига представља аналитички предложак студије о геополитичким процесима и последицама које ти процеси изазивају на привидно геополитички небитном простору за велике силе, али уједно и простору на коме су сукобљавања кроз векове била најдраматичнија у Европи.
Говорили су:
- проф. др Милимир Мучибабић, председник СПКД Просвјета Београд
- Александар Павић, аналитичар
- проф. др Предраг Ћеранић, декан Факултета безбедности у Бањалуци
- Џевад Галијашевић, политички коментатор и аналитичар
- Дејан Мастиловић, директор ИК Филип Вишњић, модератор





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар