субота, 16. јун 2018.

Специјалним ратом отимају Kосово, Србију дестабилизују шпијуни који плаше грађане

Специјалним ратом отимају Kосово, Србију дестабилизују шпијуни који плаше грађане
Лажна вест о затрованој води у Београду, лажирани нестанак новинара Стефана Цветковића, наводни нестанак одборника у Алибунару, протести због цене горива, прича да ће председник државе продати Kосово те да је документ за то спреман и више су него јасни показатељи да је у току опасан специјални рат против власти у Србији, и то због Kосова, које странци покушавају да нам буквално отму, уверени су наши саговорници.

Све ове измишљотине, кажу, пласиране су циљано и са намером да престраве грађане и изазову општу панику и хистерију. Смишљене су у иностраној кухињи, а реализоване код нас

Стеван Ђокић, директор детективско-безбедносне агенције, осврнуо се на безбедносни аспекти недавног „спонтаног протеста“ и открио шта и ко заправо стоји иза њега.

– Протест против повећања цене горива јесте све, али никако није „спонтан“ и никако није у режији обичних људи… Сценарио који се дешава у Србији, пре нас опробали су га чак и у Америци, септембра прошле године под називом „Нов. 4 Ит Бегинс“, крајем октобра прошле године то је била Јужноафричка Република, назив протеста је био „Блацк Мондаy“, а најсличнији сценарио нашем био је недавно, у мају, у Јерменији.

Овакав сценарио је осмишљен у једној од страних амбасада и један део „обичних грађана“ имао је озбиљне инструкције у вези с том темом – закључује он.

Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима ДБ-а, такође нема дилему да је у току специјални рат који воде стране обавештајне службе, али изнутра.

Припрема за овај специјални рат који се води по уџбеничком моделу почела је још давно, обучавали су се не само агенти већ и дипломате и друго особље у Америци, у Лондону, Паризу… Циљ је уношење страха, панике, несигурности, за то су пример ове гласине да је вода отрована, да ће се блокирати цео град због цена горива, гласине да се у врху власти краде, да се дешавају свађе, да је Војска на границама, да је почела мобилизација. Основа мета напада је председник Републике Србије као окосница власти – каже наш саговорник, напомињући да се тако врши невиђен притисак у вези са Kосовом.

– Специјални рат претходи правом терористичком рату. И свашта нас још очекује, ево, сада када почне топло време, треба очекивати и пожаре по шумама, а ако буде кише – поплаве – каже Спасић.

Боројевић: Спонтани протести не постоје

Политички аналитичар Саша Боројевић напомиње да се нажалост у Србији већ три деценије употребљавају сви видови специјалног рата, који је сада интензивиран.

– Психолошки рат, па медијски рат како би се добило „јавно мњење“. Ту је и економски рат, паравојне акције као што је случај формирања такозване косовске војске, тајне операције кроз едукацију или хуманитарну помоћ, али те врсте нису посебно груписане у властите подгрупе. Све у свему, грађани морају да схвате ове протесте као показну вежбу великих играча шта све може да се деси ако не буде кооперативности у вези са Kосметом. Упозоравам да спонтани грађански протести не постоје – закључује он.

Специјалним ратом отимају Kосово, Србију дестабилизују шпијуни који плаше грађане - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар