среда, 10. октобар 2018.

Зашто Влада и председник Србије не желе да разговарају о нашем нацрту закона о КиМ?

Зашто Влада и председник Србије не желе да разговарају о нашем нацрту закона о КиМ?
Председник Приштине Хашим Тачи јуче је рекао да они немају намеру да испуне део Бриселског споразума који говори о Зајединици српских општина (ЗСО) нити имају намеру да ЗСО дају било какву извршну власт.

Питање за министра иностраних послова Ивицу Дачића: О чему даље разговарамо са представницима Приштине? Држава Србије је испунила све обавезе из Бриселског споразума, повукла се практично са КиМ. ДЈБ је упутио званичан предлог Влади да замрзне преговоре док Приштина не испуни оно на шта су се обавезали Бриселским споразумом.

Ово је рационалан предлог којим би се заштитили интереси Србији, Србији је потребна ЗСО да би се заштитило неалбанско становништво, нарочито јужно од Ибра.

Друго питање иде Влади Србије, председнику Србије и председници Скупштине. ДЈБ је упутио Нацрт закона о КиМ и желимо да разговарамо о том нацрту закона. Грађане Србије, дневно новине блиске власти, бомбардују вестима да је Косово изгубљено, да нам прети најезда Албанаца.

Матија Бећковић је рекао: „Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму, не знам што се толико устручавају?

Не може тек тако КиМ да се одвоји од Србије јер постоји Резолуција 1244 која каже да је КиМ део Србије, под протекторатом УН.

Немачки интерес овде је правно обавезујући споразум са Приштином. Један од главних аргумената је да Србија има Устав који не важи на целој територији. Србија би требало да склони тај аргумент са стола. Закон о КИМ који смо предложили може без промене Устава, поштујући резолуцију 1244, и по узору на однос Данске и Фарских острва, да реши статус и сва спорна питања у вези са КиМ. Зашто Влада, председник и Народна скупштина не желе да разговарају о оваквом законском предлогу?
#Достајебило #политика #Србија #ДЈБ


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар