среда, 31. октобар 2018.

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ВУЧИЋУ ПОСЛАО ОШТРУ ПОРУКУ!

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ВУЧИЋУ ПОСЛАО ОШТРУ ПОРУКУ!

У препуном Дому културе у Гучи, су се грађани овог места сложили са представницима Савеза за Србију: неће устукнути пред емисарима које из Панчева и Вршца режим шаље да их застрашује и уцењује, и бориће се да фабрика Милан Благојевић остане у власништву Србије и буде погон домаће индустрије.

Лидер СП Двери Бошко Обрадовић поручио је да „неће потомци драгачевских јунака да се плаше једне криминалне власти“:

„Зар потомци једног Будимира Давидовића да се плаше једног Вучића или неких послатих из Панчева, Вршца? Зар није краљ Александар лично једну чесму посветио храбрим Драгачевцима који се нису плашили? Не видим ни један једини разлог да се данас плашимо! Сећате се њихових обећања о 2.000 радних места, о базену, помоћи пољопривредницима… Једино што су урадили јесте то да су отерали још 2.000 људи одавде!“

Оснивач савеза за Србију Драган Ђилас оценио је да су неке раније приватизације биле лоше, али „никад никоме није пало на памет да продаје националне ресурсе, као што се то данас чини“ и да је увек спреман да се извини за лоше ствари, али да се представници власти нису никад извинили.

„Нисмо ми лидери, лидери сте сви ви који долазите на ову и остале трибине. Лидер је момак којег сам упознао пре сат времена, који је подигао глас и због тога остао без посла. Због њега, али и многих других, изборићемо се за правду, да нико више не остане без посла само због свог мишљења.“

Председник Левице Србије Борко Стефановић обратио се присутнима на вечерашњој трибини речима да „нема куће у Лучанима у коју је ушао а да у њој није видео Карађорђеву звезду или Албанску споменицу“, те да је срамота што актуелна власт покушава „потомке хероја да поткупи џаком брашна“. Он је додао и да се народ мора удружити како би се зауставила продаја фабрике „Милан Благојевић“.

Нагласивши сву штетност коју напредњачки режим производи распродајом привредних ресурса, председник Покрета за Преокрет Јанко Веселиновић реторички је упитао „колико бисмо ми, грађани Србије, могли у Драгачеву да запослимо људи за 11.000 по радном месту, колико актуелна власт фактички поклања странцима“.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић оценио је да већ има и превише материјала да се направе „сабрана дела лажи Александра Вучића“:

„Тек сада, после 4 године, сетили су се да треба да вам асфалтирају улице. Пољопривредници, ви најбоље знате каква су вам обећања давали, а опет сте им последња рупа на свирали“, рекао је Алексић и додао да Драгачевци не смеју да ћуте на то када им „шаљу Панчевце да им причају како треба да живе“.

Председник синдиката Слога Жељко Веселиновић рекао је да су „сви они који су се побунили против лоших услова у фабрици Милан Благојевић, завршили на улици“, и да је управо то парадигма власти која све распродаје, па чак и људе:

„Ми хоћемо да Наменска остане у Србији и буде мотор домаће индустрије. Ми хоћемо да запослимо људе, али не по партијској линији. Хоћемо да свако ко добро ради три месеца, добије уговор за стално, а не да се уцењује уговорима.“

Председник ДС Зоран Лутовац поручио је да власт Александра Вучића почива на три лажи:

„То су лажни патриотизам: мисле да је довољно да машу заставама, а ништа за народ да раде.

Затим лаж о привредним успесима и лаж да је опозиција та која окупља мржњу, а заправо је обрнуто.“





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар