четвртак, 25. октобар 2018.

АНТОНИЋ: Шта ће Приштини војска кад има Бондстил – због Срба?

АНТОНИЋ: Шта ће Приштини војска кад има Бондстил – због Срба?
Није ми јасно шта ће „Републици Косово“ уопште војска ако Косово чува НАТО, и ако се код Урошевца налази једна од највећих војних база САД у свету?, прокоментарисао је за КоССев последња политичка дешавања у Србији аналитичар Слободан Антонић.

„Очигледно, прављење ‘војске РК’ тешко да има везе са заштитом територије РК од ‘спољњег непријатеља’. Чему онда нова војска? Да није случајно како би била употребљена против ‘унутрашњег непријатеља’? И нису ли главни ‘унутрашњи непријaтељ’ косметски Срби, пре свега они на Северу Косова?“, упитао је Антонић.

Он је подсјетио на истраживање спроведено у Албанији и Србији, а које су платили Норвежани.

„Да нагласим да је истраживање рађено баш у Албанији, дакле не међу Албанцима на Косову. По том истраживању, 64 одсто Срба има негативан став према Албанцима, док је код 59 одсто Албанаца изнађен такав став према Србима.

Морам да признам да ме је зачудио податак да Албанци из Албаније нас Србе виде као ‘агресивне’. Ово ми је било необично имајући у виду раширени осећај данас у Србији да смо ми већ стар и уморан народ, који се млако бори за своје интересе“, напоменуо је он и додао:

„Могао бих разумети да су Албанци са Косова, поготово они који памте оружане сукобе 1998-1999, мишљења да су Срби ‘агресивни’. Али, Албанци из Албаније? Зар је етничка пропаганда толико јака? – питам се. А можда и није тако лоше да између нас постоји равнотежа страха. Јер, ако једна страна процени да је друга слаба и страшљива – неће ли уследити још једна спирала насиља?“

Тиме, истиче он, долазимо опет на питање нове војске на Балкану и на недоумицу – а против кога?

„Против ‘агресивниих’ Срба?’“, упитао је.

АНТОНИЋ: Шта ће Приштини војска кад има Бондстил – због Срба? | Патриот


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар