среда, 28. новембар 2018.

Данијел Игрец: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОВРАТАК РЕЗОЛУЦИЈИ 1244

Данијел Игрец: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОВРАТАК РЕЗОЛУЦИЈИ 1244
После одлуке Срба са Косова и Метохије да изађу из система тзв. косовске локалне сaмоуправе и прекину сваку институционалну комуникацију са узурпаторским властима у Приштини повучен је први конкретан корак у смеру поништавања антидржавног Бриселског споразума.

У светлу свих протеклих потеза Приштине немогуће је. а не приметити да су косовски Албанци и њихови спонзори са Запада, очито револтирани неуспесима на пољу заокруживања тзв. независности, спремни да прибегну најопаснијим провокацијама и насилним методама како би својеврсним “блицкригом” издејствовали пуно признавање лажне државе од стране Београда.

Њихови поступци нам јасно указују да је читав преговарачки процес заснован на тзв. бриселском моделу сада обесмишљен и превазиђен. Приштина га одбацује јер је свесна да ће све теже моћи да га искористи за извлачење додатних уступака по принципу “што мање Србије, што више Албаније на КиМ”. Са друге стране ни Београд нема никакав основ да се и даље придржава већ постигнутих “бриселских решења” која су само привидно купила мир и стабилност, а заправо подстакла ерозију српских државних ингеренција у јужној покрајини.

Дужност Србије је да услиши глас свог народа на Косову и Метохији, а тај народ је јуче јасно рекао да не жели ни фактички да буде у институционалним канџама “Републике Косово”. Срби са КиМ направили су први корак на путу реинтеграције јужне покрајине, суспндујући Бриселски споразум, чиме су поново стали на браник српске уставности.

Следећи корак мора да повуче њихова држава која ће предузети све неопходне радње како би се повратило пређашње, уставно стање и покренуо процес постепене обнове суверенитета. А обнове суверенитета нити безбедности српског народа на КиМ нема док се на место Бриселског споразума поново не постави једини могући и одрживи нормативни оквир за решење косовског питања – Резолуција 1244.

Мр Данијел Игрец

ВИДОВДАН

Данијел Игрец: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОВРАТАК РЕЗОЛУЦИЈИ 1244 - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар