уторак, 27. новембар 2018.

БОРКО СТЕФАНОВИЋ о покушају убиства на њега

БОРКО СТЕФАНОВИЋ о покушају убиства на њега
Напад на мене није могао бити неорганизован, и то је био покушај убиства, рекао је лидер "Левице Србије" Борко Стефановић. Представник "Савеза за Србију" Драган Ђилас рекао је да је председник Србије Александар Вучић главни кривац за синоћњи догађај из Крушевца, када су претучени Стефановић и двојица активиста "Левице Србије".

Напад није био неорганизован, нема више верзија догађаја, већ само једне, није било туче, нисам се сам ударио, не познајем те људе – рекао је он у обраћању новинарима.

Стефановић је рекао да су нападачи пратили њихово кретање у Крушевцу на дан одржавања трибине.

– Пратили су наше кретање, кроз Крушевац, сликали нас, знали где се када налазимо и са намером да изврше убиство, јер сам добио ударац металним предметом у потиљак – казао је.

-Није добро да се говори да постоје различите верзије догађаја јер их нема, нити да су у питању лаке телесне повреде – казао је Стефановић.

Ђилас је на конференцији за новинаре на којој су говорили и представници грађанског блока 381, СДС и ДСС, директно упутио поруку председнику Србије.

– Александре Вучићу ти си главни кривац за оно што се десило синоћ у Крушевцу, много већи кривац од батинаша. Ти си нас називао издајницима, бедницима, хуљама – рекао је он.

Он је упутио и поруку Високој представници ЕУ Федерики Могерини да су повреде које су Стефановић и још двојице људи јуче задобили доказ су колико смо демократски напредовали.

– Овде преостаје још само да се уведе полицијски час – казао је.
Обрадовић: Напад на Стефановића покушај убиства опозиционог лидера

Мучки и кукавички напад с леђа на Борка Стефановића који се синоћ догодио у Крушевцу није ништа друго него покушај убиства једног опозиционог лидера, с обзиром да је извршен испред сале где се одржавала трибина Савеза за Србију у Крушевцу и да је јасно да је добро испланиран, изјавио је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић

Обрадовић је у писаној изјави додао да је зато посебно срамотна изјава председника СНС Александра Вучића да се ради о лаким телесним повредама иако је јавност имала прилике да види крвавог Борка Стефановића са огромном посекотином на потиљку.

„Очекујем да надлежни државни органи саопште идентитет извршилаца овог кривичног дела, али и налогодаваца, тј. оних који стоје иза овог покушаја убиства. Хвала Богу што овај бруталан напад седморице маскираних нападача није завршио смртним исходом као у случају Оливера Ивановића, али неко за ово мора да одговара“, истиче Обрадовић.

Он је поставио питање зашто нису ухапшена преостала петорица виновника овог бруталног пребијања и затражио да се јавност обавести да ли је и ко од њих члан СНС.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар