недеља, 31. јул 2016.

Šta ako izgubiš svoj Android telefon…ili ti ga ukradu…

Da li znate da je Android operativni sistem razvijen od strane kompanije Google? Neki verovatno znaju, a verujem da velika većina i ne zna to.  Ta kompanija je rešila da iskoristi svoje moćne resurse, tako što je u Android ugradila Device Manager, koji omogućava da svoj izgubljeni ili ukradeni telefone locirate, i ne samo to nego imate opciju da sa daljine zaključate svoj telefon ili obrišete odgovarajući sadržaj.

Sve to je moguće zavaljujući Vašem Google nalogu, koji morate imate otvoren, i morate se konektovati na internet, i svoj nalog naravno.

Medju svojim aplikacijama pronađete Google podešavanja i pokrenete istu.
lollypop-android-5_1

Podrazumeva se da ste na telefonu već prijavljeni na neki svoj Google nalog. Nakon što otvorite Google podešavanja kliknite na Bezbednost i čekiraj opciju Omogući daljinsko zaključavanje.

webcam-toy-foto33

Nakon čekiranja opcije Omogući daljinsko zaključavanje otvoriće se sledeći sadržaj:

Screenshot_2014-03-19-07-55-12

Klikni na Aktiviraj i to je to što se podešavanja na telefonu tiče. Isto tako na raspolaganju je i lociranje uredjaja, ako ste to omogućili na svom uređaju.
Nakon toga na svom računaru idite na: http://ift.tt/1bcw4W0
I prijavite se na svoj Google nalog koji koristite na telefonu…
Ovde možete podesiti zaključavanje svog mobilnog telefona ili brisanje nekih podataka na njemu (ukoliko čuvate neke „kompromitujuće“ „podatke“ u svom telefonu)…

Screenshot_4

Ipak pazite na svoj mobilni telefon….a sad ćao

from Едукативни блогови http://ift.tt/2aIrlCK
via IFTTT

Нема коментара:

Постави коментар