понедељак, 26. фебруар 2018.

Поповић: Србија и Кина пронашле нову заједничку визију партерства

Поповић: Србија и Кина пронашле нову заједничку визију партерства
Пета студентска радионица „Winter Academy – Doing buisness in China“, отворена је уз поруку министра за иновације и технолошки развој Ненад Поповић да је то доказ да су Србија и Кина пронашле нову заједничку визију партерства, која се заснива на технолошком развоју.

Радионицу организује Департман за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука у Новом Саду у сарадњи са Донгхуа универзитетом из Шангаја.

Ненад Поповић је рекао да радионицом започиње нова етапа трансфера знања између Србије и Кине, која је један од светских лидера у обаласти иновација.

„Изванредан је концепт ове радионице, то је најмодернији приступ по коме студенти добијају задатак у форми студије случаја и то је оно након чега ће они да презентују своја решења. То искуство које ће стећи овде у односу на оно што су учили у теројиском смислу, представља синергију стицања практичних сазнања и то ће много значити свима који желе да започну иновациони бизнис“, каже Поповић.

Поповић је подсетио да је Кина стратешки партнер Србије, на чему нашој земљи многи завиде, уз поруку да Кина сваке године бележи технолошки, технички и иновациони раст.

Говорећи о циљевима Владе, Поповић је истакао да је Влада Србије одлучна да будућност земље гради на иновацијама и дигитализацији, о чему, како напомиње, сведочи и чињеница да се у Новом Саду и Нишу граде најсавременији технолошки паркови.

„Према договору председника Србије Александра Вучића и кинеског председника Си Ђинпинга, ускоро ће почети градња најмодернијег индустријско-технолошког парка који ће се налазити у Београду на 320 хектара земље и који ће се градити у следећих неколико година“, поручио је Поповић.

Ненад Поповић на отварању Пете студентске радионицеНенад Поповић на отварању Пете студентске радионице

Он је додао да ускоро очекује и формирање заједничке српско-кинеске компаније, како би да градња тог парка у Београду почела у 2018. години, истакавши да обе стране улажу макисмалне напоре у вези са процедурама које претходе потписивању тог документа и формирању заједничке компаније.

Поред Поповића, на отварању студетске радионоце говорили су још и декан Факултета техничких наука проф. др Раде Дорословачки и директор Департамана за индустријско инжењерство и менаџмент проф. др Бојан Лалић, уз присуство представника амабсаде Кине у Србији.

Уводно предавање на тему: „Пословна култура и привредни развој НР Кине“, одржао је предавач Универзитета Донгхуа из Шангаја др Никола Зивлак, који је бивши студент ФТН-а, а учесници радионице су били у прилици да стекну нова сазнања у оласти иновација и техничког развоја, те примени тих сазнања у пословању у Кини.

Студентска радионица трајаће наредна три дана, а сви учесници биће награђани сертфикатом којим ће у одрађеној мери моћи да утиче на бољу почетну позицију у зачетку будућих иновационих бизниса.

ТАНЈУГ

Поповић: Србија и Кина пронашле нову заједничку визију партерства | Патриот


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар