уторак, 27. фебруар 2018.

Меланшон: Американци отимањем Косова бришу Србију са карте политичког утицаја

Меланшон: Американци отимањем Косова бришу Србију са карте политичког утицаја
,,Косово је неодрживо", рекао је француски посланик и чувени европски левичар Жан-Лик Меланшон

Случај Косова је један од примера на које начине САД, својим агресивним акцијама, дестабилизују међународни поредак, поручио је вођа француске парламентарне левице и један од најзначајнијих европских левичара Жан-Лик Меланшон.

— Овај догађај је значајан у дестабилизовању међународног поретка, због чега данас трпимо последице – каже веома популарни француски политичар, коме је мало недостајало да уђе у други круг прошлогодишњих председничких избора.

Меланшон истиче да, после десет година, велики део међународне заједнице не признаје једнострано проглашену независност Косова, 80 земаља као што су Кина, Русија, Бразил, Индија, Шпанија или Грчка, али и ЕУ.

— Када су бомбардовале СРЈ, САД су се прокламовале браниоцима мањина и правде, само да би оправдале војну интервенцију, као што ће то касније радити у случају Ирака. И као што то раде свугде. Као што то иначе раде да би преузеле одређену зону. Овде је реч о брисању Србије са карте политичког утицаја. Наравно, ради се пре свега о ратној пропаганди. Да би се то схватило, довољно је погледати последице њиховог бомбардовања – каже Меланшон, истичући медијске манипулације да би се бомбардовање камуфлирало у хуманитарну операцију.

Лидер француске левице истиче да је рат на Косову школски пример бестидног медијског усаглашавања са говором америчке војске и да су ,,пуњење глава”, засићивање јавности манипулацијама и ,,испирање мозга” дали резултате.

Француска, с обзиром на то да се налази у НАТО, не може да промовише поштовање међународног права и УН као оквир за дијалог између држава – закључио је Жан-Лик Меланшон.

— Трговина органима узетих од затвореника од стране херојских ослободилаца Косова је прошла непримећено, подизање огромне америчке базе у квазидржави није коментарисано. О одговорности албанске мафије коју у шверцу штите власт и неки други се не говори – каже Меланшон, наглашавајући да је Косово готово савршен пример успеха манипулативних капацитета савремене медијске ,,меке моћи”.

Он подсећа да резолуција УН потврђује територијални интегритет Србије на њеној јужној покрајини, али да је све то погажено, јер су САД одлучиле да њихов протекторат мора да се одвоји од Србије.

— Наравно, суверенитет Косова је у суштини имагинаран. Деветнаест година касније, НАТО трупе су и даље масивно присутне на Косову које у потпуности зависи од овог присуства. Лишено свих ресурса, наставља да тоне у сиромаштво, проценат незапослености младих досеже 60 одсто. Косово не постоји. Овом енклавом је немогуће владати. Неодржива је – упозорава француски политичар.

Меланшон: Американци отимањем Косова бришу Србију са карте политичког утицаја - Нови Стандард
Случај Косова је један од примера на које начине САД, својим агресивним акцијама, дестабилизују међународни поредак, поручио је вођа француске парламентарне левице и један од најзначајнијих европских левичара Жан-Лик Меланшон. — Овај догађај је значајан у дестабилизовању међународног поретка, због чега данас трпимо последице – каже веома популарни француски политичар, коме је мало недостајало да …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар