четвртак, 22. фебруар 2018.

КАТАСТРОФА! Стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто

КАТАСТРОФА! Стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто
Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је, поводом Светског дана социјалне правде, да би органи јавне власти Србије с посебном пажњом требало да решавају проблеме најугроженијих, стварајући услове за настанак државе која штити права свих грађана.
Он је у саопштењу подсетио да је стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто, а да сиромаштво погађа децу, старе и особе са инвалидитетом.
“Заснована на принципима једнакости, уважавања различитости и заштите људских права у свим подручјима живота, социјална правда представља основни предуслов за остваривање мирног и просперитетног живота свих грађана у друштву”, изјавио је Пашалић.
Светски дан социјалне правде, одлуком Генералне скупштине Уједињених нација, обележава се 20. фебруара, како би на посебан начин били истакнути глобални проблеми као што су сиромаштво, социјална и економска искљученост и незапосленост у свету.

Бета

КАТАСТРОФА! Стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто – Аналитички форум
Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је, поводом Светског дана социјалне правде, да би органи јавне власти Србије с посебном пажњом требало да решавају проблеме најугроженијих, стварајући услове за настанак државе која штити права свих грађана. Он је у саопштењу ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар