понедељак, 26. фебруар 2018.

Стево Мрђен: (Не)пристрасни за шаку долара

Стево Мрђен: (Не)пристрасни за шаку долара
На вријеме су рођени и, драги моји који сте се родили послије, нема више! Нема шта да се распродаје, тај систем нас је довео до руба, још само да владајућа камарила прода нашу постојбину и да више не размишљате шта сте ви ту добри.
*
Био је 20. фебруар 2018.
Било је то у Србији.
Било је тачно 10 сати прије подне и на пун сат кратке вијести са „Радио С“:
„У ратном сукобу у Сирији авиони Сиријске армије бомбардовали су положаје „побуњеника“ у предграђу Дамаска и погинуло је деведесетосам особа, међу којима је двадесеторо деце и петнаест жена“.

Шта значи овако конципирана вијест, све и да је тачна?!

Овако пласирана информација недвосмислено потврђује да је уређивачку политику информативних садржаја најслушаније Србске радио станице преузела нека од америчких информативних агенција.

Зашто?

По правилу, кад извјештавају западни медији, онда кад регуларне снаге државе Сирије нападају одмах су ту и цивилне жртве (жене и дијеца обавезно) као ударни дио информације, кад напад врше терористи Исламске државе онда је легално изабрани председник Башар Ел Асад диктатор и проузрокује ратне сукобе јер неће да се склони са власти. Затим, ко је аутор информације указује нам и дио који детерминише другу страну у сукобу, а то су терористи Исламске државе. Овај пут су они названи побуњеници (од милоште, то су они крволоци које смо гледали како заробљеницима одсијецају главе мачетама и отетим особама изнуђујући новац за откуп).

Изненађен сам како Запад није кренуо са причом како су им ти снимци подметнути, но то сада није тема!

Не бих сада да пишем о томе ко је најодговорнији за настанак Исламске државе, довољно је знати да је Америка главни њихов савезник, исто као што је Русија највећи савезник Сирије и легално изабраног им председника. То Руси нису крили ни једног тренутка.

Руски војници гину на ратиштима широм Сирије и пласирање информација оријентисаних из угла једне од страна у сукобу нас опредељује да се сврстамо на ту страну. Годинама уназад нас домаћи медији и властодршци затрпавају говорима о војној неутралности и неопредељености, али је у пракси ситуација добила сасвим нови карактер и о томе мора да се јавно свједочи, нарочито кад је то на штету наших традиционалних пријатеља и савезника Руса. Додуше, званична Москва активно подржава Нато лобисте оличену у Влади Србије, али на то не можемо да утичемо, осим да саосјећамо са великим Руским народом и молимо се Богу да ће да се ослободе коначно црвене куге.

Онако конципирана информација ми није дала мира и желио сам да је сними и реемитујем путем друштвених мрежа, али је на вијестима у 12 више није било. Потражио сам је на сајту „Радиа С“, али је није било у писаној форми, али ме тамо чекало ново изненађење:


Дан касније, кад сам сабрао све утиске и информације, сигуран сам да овај лапсус у наслову уопште није случајан (недостаје податак да је Косовка девојка улица у Нишу), просто смо у машини и мељу нас, имају србска имена и презимена (не разликују се изгледом или униформом) и за новац, небитно колики износ био спремни су да нас крчме до задњега.


Да, да пропаганда! Овај пут о вакцинама, замислите умрла је једна особа од богиња јер није била вакцинисана! А колико нас умире у сату, заражених осиромашеним уранијом, дарованим „Милосрдним анђелом“, никад неће бити емитовано ни на једном медију са националном фреквенцијом, будите сигурни!

Ако још не знате, Институт за вирусологију, вирусе и серуме Торлак, произвођача вакцина преузела је америчка компанија. Не постоји боља реклама од овако конципиране у информативном садржају!

Позвао сам „Радио С“, јавио се љубазни главни и одговорни уредник Предраг Петровић, који ми је потврдио да он селектује информативне садржаје, да не могу да добијем аудио запис емитоване вијести јер то није пракса, а да апсолутно влада ситуацијом о сукобу у Сирији, ко против кога ратује и ко је чији савезник…

Послушајте разговор:


Такође, у разговору ми је открио, да они нису емитовали писану форму поменуте ратне вијести из Сирије на сајту, али да могу исту пронаћи на сајту РТС-а, нестрпљиво сам журио да прочитам форму у коју је упаковао то јавни сервис Србије, финансиран директно од грађана и пореских обвезника.


Скоро све исто, само што за РТС терористи Исламске државе нису „побуњеници“ као за „Радио С“, него „опозициони активисти“, све са фотографијом рањеног дечака која доминира на страници објаве!

Да ли је за вас РТС јавни сервис?

Исти дан, кратке вијести у 21, „Радио С“:

„Председник Украјине Петар Порошенко потписао је закон којим се подручје Донбаса враћа у састав Украјине уз дозволу употребе оружане силе, које је окупирано од стране Русије!“

Због сврставања на страну Америке и њезиних савезника да ли треба да трпимо косеквенце од стране Русије?!

Хипотетички, да су у позицији као за вријеме избора тзв „републике Косово“ у чланство УНЕСКО, да ли би било легитимно да Русија не уложи вето као онда и да ли је можда овакав приступ медијских кућа у Србији увертира за неке нове односе и губитак јединог традиционалног савезника? А чека нас врело прољеће.

Владајућа камарила и њихови сателити увелико најављују издају свете Србске земље.

Знамо да је РТС власништво владајуће странке, а чији је „Радио С“ и зашто му уређивачку политику кроје исти они који су нам искасапили државу и не престају да нас пустоше?!


Породица Зорана Анђелковића, истакнутог комунисте, касније члана СПС-а је власник поменутог медија – Биографија⇗ И сад смо, хтјели или не, опет дошли на почетак нашег страдања.

Превара коју су инсталирали комунисти, пресвучени у разнобојне политичке странке и организације почетком деведесетих прошлог вијека, нудећи нам националну државу у име сопствене пљачке и распродаје дијелова народа и територија, постала је систем преживљавања.

Остаје ми нејасно, како је неко тада, у зрелим годинама, мислио да ће обезбожени комуњарски накот, навикнут на отимање и пљачку народног стварања дозволити да се формира држава и систем у којем ће се знати ред, у којем ће морати да се привређује и личним квалитетом и ангажовањем обезбеђује егзистенција и придоноси заједници.

Колико је само то наивно било!

А комунистички монструми су национални занос каналисали тако што су изазвали ратне сукобе и приграбили позиције вођа у то вријеме новог страдања, вођени Рокфелеровом мисли: Најбоље се зарађује док теку потоци крви!

Након амнестије невиђених злочина, отимања и пљачке по завршетка Другог свјетског рата над својим сународницима кроз пресвлаку у лажне националне одоре легализовали су отето поновном трансформацијом у приватну својину. Имућни сељаци су тада били „опасност“ система и ваљало је кулацима разграбити све што су генерацијама стицали, а данашњи тајкуни су носиоци друштвено политичког живота, елита!

И наравно, успјешни привредници као Зоран Анђелковић Баки из Варварина, на вријеме су рођени и драги моји који сте се родили послије, нема више! Нема шта да се распродаје, тај систем нас је довео до руба, још само да владајућа камарила прода нашу постојбину и да више не размишљате шта сте ви ту добри, јер од нације постадосмо номади, четрдесет хиљада годишње нас тражи неко друго сунце, јер ово наше грије само њих који су се родили на вријеме.

Баки је 1998. добио мјесто првог човјека Привременог вијећа за Косово и Метохију. Знате ли колико смо данас далеко од Косова и Метохије, колико је Срба унакажено, колико унесрећено од 1998?! А он, радник Робне куће из Варварина зарађује милион евра годишње пласирајући лажи са свог радија, емитујући аморалне садржаје и афирмишући музику из региона, без обзира што је Србска музика неприхватљива за јавно емитовање код сусједних држава.

Нажалост, добро га се сјећам са почетка његове политичке каријере. Iсто као и Васил Тупурковски (његов друг из Македоније) имали су сличан модни стил, само су Бакијеви инстамбулски џемперчићи имали више шара. Прегледао сам интернет, све је почистио, не може да се пронађе ни једна његова фотографија из тог периода, сигуран сам да би све те шаре најбоље оцртале карактер особе која се овако игра са нама.

Колико је само он улога имао у животу?!


Зоран Анђелковић (лево) и Александар Вучић / Младост, а народ луд. Фото: Време.ком
На свом Фејсбук профилу дијели активности СПС-а, видим главу Дачића скоро на свакој објави… Прије неки дан је Путин одликовао Дачића за значајан допринос јачању пријатељства и сарадње са Русијом.

Надам се да Путин не слуша „Радио С“ и не гледа РТС, а ми у нашем преживљавању имамо преча посла!

Баки има информације из прве руке, рекао му Дачић, то је вјерватно одговор на питање зашто Амери уређују његове информативне садржаје!

Камелеон само мјења боју!

Извор: КМ Новине

Стево Мрђен: (Не)пристрасни за шаку долара
Баки је 1998. добио мјесто првог човјека Привременог вијећа за Косово и Метохију. Знате ли колико смо данас далеко од Косова и Метохије, колико је Срба унакажено, колико унесрећено од 1998?! А он, …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар