недеља, 18. новембар 2018.

Представљање књиге „1244 – кључ мира у Европи“ у КЦНС

Представљање књиге „1244 – кључ мира у Европи“ у КЦНС
Представљање књиге некадашњег министра иностраних послова СРЈ Живадина Јовановића „1244 – кључ мира у Европи“ одржаће се у понедељак 19. новембра у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада у 19 часова. Поред аутора, о књизи ће говорити Драган Лакићевић – директор Српске књижевне задруге, Чедомир Штрбац – дипломата и Милорад Вукашиновић – новинар и публициста.

Књига је збирка чланака, интервјуа и јавних иступања аутора објављених у домаћим и страним медијима у периоду од 1997. до септембра 2018. године (890 стр.) Подељена је у 5 поглавља – Време тероризма, Време агресије, Време илузија, Време отрежњавања и Прилози. Рецезенти су академик Владо Стругар, проф Мило Ломпар и амбасадор Чедомир Штрбац, а уредници амбасадор Драгомир Вучићевић и књижевник Драган Лакићевић. Издавачи су Београдски форум за свет равноправних и Српска књижевна задруга.

О књизи је Мило Ломпар рекао да одржава континуитет ставова аутора у заступању државотворног и националног интереса Србије и српског народа.

Праведно и одрживо решење за Косово и Метохију могуће једино на основу поштовања принципа Повеље УН, Завршног документа ОЕБС-а, Резолуције СБ УН 1244 и Устава Србије.

Резолуција СБ УН 1244 је компромис интереса Србије и интереса свих кључних чинилаца европских и светских односа укључујући Русију и Кину као сталне чланице СБ УН и силе растуће глобалне моћи. Ако агресија НАТО 1999. године није могла да се оконча без директног ангажовања Русије и председника Јељцина, онда је данас, у условима мултиполарних светских односа директно ангажовање Русије и председника Путина у решавању проблема који су последица те агресије – императив.

КЦНС

Представљање књиге „1244 – кључ мира у Европи“ у КЦНС - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар