петак, 23. новембар 2018.

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ухватио Вучића и СНС у крађи избора (Случај Лучани)

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ухватио Вучића и СНС у крађи избора (Случај Лучани)
Прошло је само 20 дана од расписивања редовних локалних избора у општини Лучани, а већ су забележили следеће нарушавање демократског процеса:
#савеззасрбију, #избори, #Србија
Образац за подршку бирача изборној листи: Српска напредна странка је имала овај образац пре других учесника на изборима. Образац је био јавно доступан на сајту општине Лучани тек након што је СНС прва предала своју изборну листу.
Скупљање потписа: Највећи део скупљених потписа СНС и сателитских листи власти попут ПУПС и ПОКС није уредно прикупљен, јер потписници изборне листе нису дошли лично да потпишу изјаву подршке пред општинским оверивачем уз утврђивање идентитета увидом у личну карту, већ су активисти ових странака прикупили њихове личне карте, ставили и оверили њихов потпис без њиховог личног присуства – што је противзаконито.
Притисак на бираче: У општини Лучани месец дана уназад је видно присуство више десетина активиста СНС који су пореклом ван ове општине, и то највише из војвођанских општина (Панчево, Вршац, Нови Сад, Шид…). Део ових активиста су запослена лица у наведеним локалним самоуправама која се не налазе на свом радном месту, а користе се и општинска возила за изборне сврхе у другој општини. Они обилазе домаћинства по Драгачеву, поклањају кућне пакете (кафа, шећер, брашно…), нуде бесплатне здравствене прегледе, бесплатне викенде у Новом Саду за пензионере, као и посао за незапослена лица, и тиме врше противзаконити утицај на бирачку вољу.
Злоупотреба државних ресурса: У радно време и о државном трошку општину Лучани посећују разни високи државни функционери који злоупотребљавају државну функцију за страначку пропаганду. До сада су забележене злоупотребе које су вршили државни секретар у Министарству пољопривреде Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић, помоћник министра омладине и спорта Снежана Клашња, министар без портфеља за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, директор „Србијаводаˮ Горан Пузовић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар одбране Александар Вулин. Посебно забрињава лични долазак директора БИА Братислава Гашића у фабрику „Милан Благојевић – наменскаˮ у Лучанима и злоупотреба ове службе безбедности у изборном процесу. Као последица тога свим радницима ове фабрике забрањено је учешће на опозиционим скуповима, давање потписа за изборне листе опозиције и кандидовање за одборнике на тим листама.
Злоупотреба криминалаца: Као и на ранијим локалним изборима широм Србије последњих година, и у општини Лучани примећено је појачано деловање криминогених елемената са севера Косова и Метохије на челу са Зораном Милојевићем Зељом, који се отворено баве претњама и уценама грађана. Ово се посебно односи на кандидате за одборнике Савеза за Србију и других потенцијалних изборних листи опозиције којима се прети или су уцењени да не стану на изборну листу опозиције или да се са ње повуку у случају да је листа предата и проглашена.
Злоупотреба јавних предузећа: У више сеоских месних заједница примећени су интензивни радови на инфраструктури који нису вршени пуне четири године од претходних избора. У питању су асфалтирања путева, пошљунчавања атарских путева, реконструкција сеоских мостова, постављање бетонских бандера (без каблова), уз асистенцију републичких јавних предузећа и коришћење машинског парка других општина из Србије.

from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар