субота, 17. новембар 2018.

МАША... И ПЕТАР БОЖОВИЧ - Отимају „свето Кијево“ као што су свето Косово

МАША... И ПЕТАР БОЖОВИЧ - Отимају „свето Кијево“ као што су свето Косово
Глумац Петар Божовић открио је за Спутњик шта би Његош рекао да данашњу политичку ситуацију у региону, како преболети губитак територије и националног идентитета, као и ко је најбољи глумац на светској политичкој сцени.
Емисију уређује и води Маша Радовић ► хттпс://рс-лат.спутникнеwс.цом/аутхор...
Барда југословенског и српског глумишта питали смо и да ли се француској лађи после сто година покварило кормило, или је данашњи капетан изгубио компас.
„Ма они су увек имали двоструке аршине. Љубав је постајала између људи који су заједно ратовали, који су се поштовали, између оних који су живели тамо, студирали… А званична политика. Тако један народ устаје, као против Бога да су устали, замахну ножем на сиротињу рају и од тог замаха убошће себе у срце, никога другог. Те жртве постоје, тај споменик у душама, у свести, он постоји. Постоји тамо где треба, у Француској. Ко је тај? Не знам ни како се зове… Сутра нећемо ни знати да је постојао. Али то вам је званична политика, зна се ко је води. Од Лондона чувенога, семеништа свега наопаког“, закључио је легендарни глумац.
На питање да ли ће Црна Гора, по моделу Украјине, тражити аутокефалност Цркве, Божовић одговара:
„Ако неће она – тражиће Америка за њу. Као што је и ово тражила и средила. А погледајте, у „Горском вијенцу“ Игуман Стефан каже, хвалећи се, причајући у време Божића: „Био сам у Витлејем, у Атонску гору, у свето Кијево“ као о најсветијим местима. И данас „свето Кијево“ хоће да одвоје од Русије. А ето, свето Косово су већ одвојили од нас. Ту нам је нека сличност са великим и братским народом руским. Само ми смо мали. Од нас скоро ништа неће остати“.

from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар