четвртак, 15. новембар 2018.

Бошко Обрадовић: У току је државни удар власти на Двери

Бошко Обрадовић: У току је државни удар власти на Двери
Председник Двери, Бошко Обрадовић, истакао је на ванредној КЗН у Чачку да је у последњих 48 сати кренуо свеукупни државни удар власти на Српски покрет Двери и да је комплетан државни апарат, од Тужилаштва, Управе криминалистичке полиције, Агенције за борбу против корупције, МУП-а итд, стављен у функцију притисака на Двери. Његов говор преносимо у целости:

Сви елементи државне контроле који се не примењују нити на једну политичку организацију из власти користе се против Двери, и то тако што се више пута испочетка проверава оно што је већ проверено и у чему ништа није нађено, само да би се наставили притисци и опструкција нашег политичког рада. Државни апарат који је у овом тренутку упошљен да би се власт обрачунавала са опозицијом већи је него број оних који се баве шиптарским тероризмом на КиМ или испитивањем криминала и корупције у срцу система. Кренимо редом:

Оно мало предузећа у Србији која имају храбрости да послују са нама малтретирају се неосновано месецима уназад, а данас је више њихових власника позвано на информативне разговоре од стране Управе криминалистичке полиције, одсек за борбу против корупције. Данима траје упадање у приватне куће нашим пословним сарадницима од стране инспектора овог одсека УКП, без икаквог налога. Све ово је јасна претња да нико не сме да пословно сарађује са Дверима.
Агенција за борбу против корупције тренутно чешља моју и имовину и приходе моје супруге, што сам у одговору директору ове Агенције данас поздравио написавши следеће: „Са великом радошћу примио сам Ваш допис којим се жели детаљније испитати моја пријављена имовина и приходи као народног посланика. Унакрсно испитивање имовине и прихода јавних функционера, као и са њима повезаних лица, јесте једна од најважнијих ствари у борби против криминала и корупције, која је у самом темељу политичког програма Српског покрета Двери. Изражавам своје велико задовољство што сам један од првих лидера политичких организација у Србији на коме се ово примењује, и надам се да ће исти третман имати и други, а посебно највиши носиоци власти у Србији и са њима повезана лица, почевши од председника Србије и председника Владе Србије. У супротном – не ваља Вам овај посао!ˮ
Мештани који се буне против изградње мини-хидроцентрале у селу Ракита у општини Бабушница недавно су на полиграфу у Полицији морали да одговарају на питања типа: да ли су вам Двери наложиле да подметнете бомбу на поседу приватног инвеститора мини-хидроцентрале у селу Ракита?

Из свега овога закључујемо да је у току својеврсни државни удар власти на Двери, у коме се злоупотребљавају државне институције за обрачун са политичким противницима. Да се разумемо: Немамо никакав проблем са испитивањем наше личне имовине и прихода, финансијског или било ког другог пословања Српског покрета Двери. Од оснивања Двери најпре као удружења грађана, затим као групе грађана и најзад као политичке организације подносимо извештаје Агенцији за борбу против корупције и никада није пронађена ни најмања незаконитост или други проблем у нашем раду, а сва средства државног апарата су нас надгледала и проверавала.

Ово што се ради у последњих 48 сати доживљавамо као директан обрачун са Дверима као најозбиљнијом парламентарном опозицијом овој власти и једним од оснивача Савеза за Србију као највеће опозиционе групације у Србији данас. Даље јачање диктатуре и прогона неистомишљеника у Србији не води никуда и апелујемо на представнике власти да се са овим хитно престане. Ако немају аргументе за све наше критике власти и откривање разних режимских афера у скупштинским и медијским полемикама – не могу то надокнадити затварањем свих медија за опозицију и злоупотребом државних органа у сврху прогона и гушења опозиционих политичких противника.
from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар