петак, 23. новембар 2018.

ГДЕ ИДУ ПАРЕ ИЗ БУЏЕТА СРБИЈЕ: НВО снимљен како подучава мигранте да лажу да беже од рата!

ГДЕ ИДУ ПАРЕ ИЗ БУЏЕТА СРБИЈЕ: НВО снимљен како подучава мигранте да лажу да беже од рата!
Kолико сте пута видели срцепарајуће снимке миграната који говоре да су дошлу у нашу земљу, јер су у сред ноћи морали да беже како би спасли голи живот. Kолико сте пута чули приче о трагедијама „избеглица“ којима су најближи чланови породице убијени и куће порушене. Неке од њих су истините, ипак приче азиланата углавно звуче шаблонски, зато што су напамет научене на инструктажама НВО сектора. У јавност је процурео снимак директорке утицајне НВО како признаје да подучава мигранте да свесно лажу и глуме, док полицајце назива „ј*ебено глупим“.

Организација адвокати без граница, снимљена је како говори мигрантима да свесно лажу, како би лакше ушли у државе Европе. Имајући у виду да те организације својим деловањем утиче на миграцију у Србији, поставља се питање где иде новац из нашег буџета, јер је од ове година променом закона о азилу Србија финансијер социјалних бенефиција за особе које чекају да им се потврди азил.

У маин-стреам медијима никада нисте видели снимак мигранта који каже „Имам кућу и посао у својој земљи, породица ми живи пристојно, али сам дошао овде због социјалних бенефиција“, никада то нисте чулу са разлогом што таква особа никада не би добила азил, а медији не би имали своју емотивну причу који ће продати гледаоцима.

Све изјаве миграната у ЕУ, а наравно и у Србији прате исти образац који има за циљ да у вама изазове емоције и саосећање. Снимци деце и жена иако они чине убедљиву мањину миграната, као и приче о растављеним породицама су свети грал либералних медија. Ипак можда би требали на тренутак да се запитамо због чега се у многим чланицама ЕУ већина азила одбија, а сви мигранти се куну да су прогоњени. То се дешава чак и у оним земљама које имају екстремно про-миграционе ставове, па вероватно постоји нешто што се открива приликом провера да ли су тражиоци азила стварно угрожени или су у питању они људи који желе да преваре систем.

Ариел Рикер извршни директор НВО Адвокати без граница (Адвоцатес Аброад) која тврди да се бави хуманитарним радом и помоћи најугроженијима, је снимљена како нон-шалантно прича у кафићу да учи мигранте да глуме трауме и смисле лажне идентитете, не би ли прварили систем.

„Kажем им да је све ово глума, глума као да су у позоришту. Дакле да би они прошли морају да одглуме свој део у позоришту, тај део је траума избеглице, јер ЕСАО полицајци су толико ј*бено глупи, све што знају оно што је написано на папиру, ЕСАО каже ово је случај избегличке трауме имају ове карактристике. Дакле ми учимо људе да имају те карктеристике“ каже Ариел Рикер. (ЕСАО – Еуропеан Социетy фор Артифициал Органс)



Дакле када мигрант пређе из Азије или Африке у Европу, па касније и у Србију и остане овде, постоји могућност да је обучен од НВО сектора како да слаже наше надлежне органе да има избегличке трауме. Док нам се такозване невладине организације представљају као хумани људи који не раде свој посао из личне користи, вође најпознатијих НВО називају полицајце глупацима и апсолутно их не интересује то што ће мигранти бити на леђима пореских обезника у земљама у које долазе. Битно је да се мигрантски бизнис настави и да се проширује, што више новца у џеповима „непрофитних организација“.

Додатно питање је из којих ратова нам данас долазе „избеглице“ када је рат у Ираку завршен пре две године, док је у и Сирији практично готов са изузетком неких енклава где и даље постоје сукоби.

Приче да НВО сектор подучава мигранте како да лажу, не били ли се докопали азилантског статуса и новца оних који плаћају порез круже годинама. Маин-стреам медији су такве наводе представљали као теорије завере и „говор мржње“ шта год да значи тај термин. Поставља се веома важно питање, уколико немилосрдни НВО активисти, припрамају некога да лаже да му је побијена породица, срушена кућа и да је остао без детета, на шта су све спремни такви људи.

Гласине о томе да су поједини мигранти спремни да сами себи нанесу физичке повреде како би побољшали своју шансу за добијање азила већ дужи временски период круже друштвеним мрежама, али ће и они остати у домену спекулација, док се можда не појави још неки овакав снимак на коме се НВО сектор хвали како вара систем.

Неки проценат људи који су дошли у Европу и Србију јесу стварно угрожени, међутим Kонвенција УН о азилу јасно и недвосмислено каже да сте избеглица само у првој безбедној земљи у коју уђете, а пошто се Србија не граничи ни са једном земљом Азије и Африке поставља се питање због чега је Србија мењала своје законе по којима смо драстично спустили стандарде за азил и обавезали наше пореске обвезнике да финансирају бенефиције мигрантима.

Након што сте погледали овај видео, следећи пут када се ухватите за новчаник и требате нешто да платите, размислите да ли желите да се солидаришете са економским мигрантима и размислите да ли и даље видите НВО сектор као људе који се баве непрофитним радом. Имајте све ово у виду када некога чујете да другу особу вређа без икаквих основа да је „ксенофоб“ и да шири мржњу.

Извор: Дневна Газета

ГДЕ ИДУ ПАРЕ ИЗ БУЏЕТА СРБИЈЕ: НВО снимљен како подучава мигранте да лажу да беже од рата! - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар