четвртак, 29. јун 2017.

ЊЕГОВ ГОВОР ЈЕ СНС ХТЕО ДА САКРИЈЕ ОД ГРАЂАНА: Искључили микрофон, 4 минута фали из стенограма

ЊЕГОВ ГОВОР ЈЕ СНС ХТЕО ДА САКРИЈЕ ОД ГРАЂАНА: Искључили микрофон, 4 минута фали из стенограма
Говор народног посланика Двери Срђана Нога, који је саботиран и грубим кршењем пословника сакривен од јавности, наставак је откривања највећих криминалних афера ове власти под називом Двериликс. Пола времена – 4 минута, микрофон није радио нити је камера иједном приказала посланика Нога.

У стенограму не постоје та 4 минута његовог говора. На ово излагање ни мандатар Ана Брнабић, нити један посланик владајуће већине нису имали нити једну реч одговора. Говор преносимо у целости.

На почетку мога излагања, морам да урадим нешто што нисам до сада урадио за говорницом народне скупштине, и што ће вероватно изненадити све у сали. Морам да честитам Александру Вучићу зато што је предложио Ану Брнабић за мандатара. Када сам схватио разлоге зашто је то учинио, сматрам да је коректно са моје стране да похвалим политичког противника за велику сналажљивост и да могу само да кажем: Вучићу, мајсторе!

А образложићу зашто тако мислим, и који су разлози зашто је Вучић одабрао Вас, госпођице Брнабић.

Прво, напомињем да мислим да ће ова Влада трајати краће од претходне, максимум 6 месеци, и да нас заједно са градским чекају и нови парламентарни избори.


Срђан Ного (Фото: Јутјуб)
Питам Вас, госпођице Брнабић, да ли сте икада радили за неку страну службу или организацију под контролом стране службе? Да ли смете да тај одговор дате на полиграфу – али не онако као својевремено Чеда Јовановић кад је прошао полиграф да није ишао у Шилерову, јер га то нису ни питали, већ му показивали карте, или као Вучић када му је Небојша Стефановић дао полиграф без контролних питања. Из Ваше достављене биографије види се да сте били, или сте још увек, део бар 2 такве организације – УСАИД и ЕWБ (Еаст Wест Бридге).

Да ли можемо да добијемо безбедносну процену БИА, јер је иста морала бити сачињена, имајући у виду да сте морали бити под обрадом управо због ангажмана у поменуте 2 организације. Подсетићу Вас да је и Александар Вучић када је постао шеф бироа за координацију служби безбедности, прибавио и махао некаквом потврдом коју му је дала БИА да није енглески агент. У време када сте постајали министар, шеф БИА био је адвокат Александар Ђорђевић, иначе кум министра у Вашој будућој Влади Златибора Лончара, који је обезбедио да прођете безбедносну процену. Његова адвокатска канцеларија, где је он формално замрзнуо статус, између осталих заступа Пиреус банку, баш као и ваш пријатељ и пословни партнер адвокат Игор Исаиловић, са којим сте имали заједничку фирму и који је био Ваш адвокат у оставинском поступку. Игор Исаиловић је такође пословни партнер у свим пословима Вашег школског друга Синише Малог. Оба поменута адвоката повезује годишњи паушал од Пиреуса који се мери стотинама хиљада евра.

У експозеу сте поменули мобилно плаћање, односно плаћање банкарских услуга преко телефона, на страни 70. Да ли знате ко је то патентирао? Патент се води на фирму Цертус, власника Дејана Драгојловића. Патент и фирма су отети, а власник незаконито притваран, и на њега је покушано више атентата. Фирму и патент је отела група око Тахира Хасановића, Радета и Саве Терзића, Сеада Спаховића, Гордане Чолић. Питам Вас да ли познајете Тахира Хасановића, и у каквом сте односу? Он је први човек Трилатералне комисије у Србији, шеф масонске ложе где су чланови бар 2 министра ове владе, и шеф Вама и министарки Михајловић у ЕWБ. Ради се о агенту енглеских служби, и једном од најбогатијих и најмоћнијих људи у Србији. Довољно је проћи Кнез Михајловом улицом у Београду и видети нове велелепне објекте које је изградио.

Као министар, осим што сте отели 8 милијарди од локалних самоуправа, нећете бити запамћени по неким резултатима. Али ипак има ствари које су вредне помена.

Најпре, слушајући Вас јуче, закључио сам да не познајете законе, нити рад државних служби, а били сте министар државне управе! Јасно ми је онда зашто сте учинили једно кривично дело. Али да Вас прво питам – колико сте извода из ЈБС (јединственог бирачког списка) својеручно потписали у складу са законом? Ниједан, јер сте као министар на незаконит начин закључили ЈБС, и јер су штампани изводи за бирачка места били скенирани, без Вашег својеручног потписа и отиска печата. То није у складу са законом, и на то смо указивали на седницама РИК-а. То су фалсификати, и при том су штампани изводи за Косово и Метохију били нетачни и непотпуни. Обавештавам Вас да сам против Вас поднео кривичну пријаву.

Највише пажње сте у експозеу поклонили дигитализацији. Занима ме једна ствар око онога шта је за Вас најважније – дирекције за електронско пословање, коју преводите у кабинет председника владе. Да ли је разлог томе последњи тендер УСАИД за правосуђе, вредан 15 милиона евра, где ви желите да утичете ко ће га добити? Помињете то у експозеу, на страни 55.Подједнако ме занима програм е Инспектор, који сте више пута усмено поменули јуче и данас. Ваше министарство је поништило тендер, на коме је, одлуком од 16.12.2016. (број 404-02-43/2016-01/5) посао добила фирма ПРОИНТЕР, иза које стоје Славиша Кокеза и Слоба Квргић. Кокеза је познат јавности, а мање познати Слоба Квргић је човек који је продао стан Тамари Вучић у Белвилу од 130 квадрата за 0 динара. А Вучић је власник гарсоњере поред. На поновљеној јавној набавци, одлуком од 27.03.2017. (број 404-02-43/2016-01/10) посао добија фирма ЕНЕТЕЛ, која је у власништву Ненада Ковача – Неше Роминга, кума Николе Петровића, која даје 70 милиона динара већу цену од ПРОИНТЕРА.

Да грађани знају, највећа зарада се узима од одржавања ових софтвера, много већа од продаје, а одржавање могу да раде само испоручиоци истих. Друга ствар је постојање увида у програм. Е-инспектор омогућава увид у рад свих инспекција, и даје велику моћ имаоцу информација. Исто као и програм за правосуђе. Кроз ,,Бацкдоор“ финансијери из УСАИД-а имаће неограничен и незаконит приступ подацима из свих судских спорова и увид у рад свихинспекција у Републици Србији.

Ко је Ненад Ковач. Кум Николе Петровића, кума Александра Вучића. Један од најбогатијих људи у Србији. Пуштали смо његове аудио снимке разговора са Ћопићем, из „Балканског ратника“, где се види његова умешаност у прање новца стеченог трговином наркотицима.

Да ли Ви, госпођице Брнабић, познајете Ненада Ковача, и како сте повезани са њим? Он Вас прати у каријери као судбина. Послујете са њим и као министар. Он је купио поменуту фирму „Цертус“ од Тахира Хасановића, 2007. године и припојио је „Ланусу“ (који је власник система Бус-плус). Занимљиво да и он користи услуге адвокатске канцеларије Александра Ђорђевића, баш као и његов кум Никола Петровић.

Али, Ваша кључна веза је нешто друго. И ту долазимо до тога како сте Ви постали министар и сада мандатар. И зато је ово луцидан потез Вучића.

Ненад Ковач је човек који је рекетирао „Континентал винд“, где сте ви били директор. Где је исказ Лидије Удовички и да ли у њему она помиње управо Ненада Ковача, а не његовог кума? Бојан Пајтић није могао да помене Ненада Ковача јер су стари сарадници и познаници, будући да је Ковач био човек покојног Микија Ракића.

Знају све стране фирме из области телекомуникација и енергетике ко је он. Знају његову сарадницу која обилази те фирме, и говори им колико да подигну цену на тендеру и где да уплате разлику. Све службе земаља из којих долазе те компаније имају податке о томе.

Ви нисте слагали да вам Никола није тражио рекет. То је урадио његов кум. То сте прећутали, а то Вас нису ни питали. И зато сте Ви постали министар, а ускоро ћете постати и председник владе.

Вама су уценили Александра Вучића. И то је разлог зашто он поставља Вас. Било је и других кандидата. Неко помену Зорану Михајловић, дуже је у Влади, политички је јача, јер је потпредседник СНС, искуснија, има исто упориште у западним центрима моћи. Али Вучић се са Вашим именовањем извлачи из ове афере. Ви већ сутра више не можете да кажете да су ипак Неша Роминг или кум Никола тражили рекет. Нисте релевантни, и Ваш кредибилитет постаје далеко мањи чак и од једног Веље Илића. Зато ћете бити премијерка једно лето. Вучић је овим потезом надмудрио и Скота и Енглезе. И ја му честитам. Свака част, мајсторе, знаш како да се извучеш из криминала. И сада ми је јасно откуд око Вучића ликови попут Весића, Динкића, и сличних криминалних кадрова из прошлих времена.

На жалост, јасно ми је да је због оваквих ствари и потписан Бриселски споразум, да се одржавају геј параде, зашто се слушају диктати ММФ, уништава економија, потписују споразуми са НАТО. Вучић зна да се снађе за себе, али то је катастрофа за Србију и њене грађане.

Зато су Двери против овакве политике, оваквог криминала и овакве владе.
from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар