петак, 5. октобар 2018.

Сачувајмо реке Србије! - (РазБуђивање) Рајко од Расине

Сачувајмо реке Србије! - (РазБуђивање) Рајко од Расине
У шеснаестој емисији емисији "Разбуђивање" угостили смо Александра Милутиновићаа, оснивача и председника удружења "Рајко од Расине"

Он се са својим удружењем бори за чисту и здраву природу на практичан начин. Са пријатељима и члановима свог удружења неколико пута годишње иде у Брус, подно Копаоника где чисти реке од смећа које људи оставе. До сада су имали око 15 успешних акција, где су им помагали и представници општине Брус, као и комуналне службе тог градића на југу Србије. У тим акцијама учествовало је 10-12 људи различитих профила, било је чак и доктора и инжењера... заправо свих оних који воле природу и здраву околину.

Поред друштвене одговорности, Александрово удружење има и неговање српског наслеђа. Једна од тих је свакако и Бруски марш, који је посвећен невиним српским цивилима који су средином октобра 1942. године убијени на најстрашнији начин у селу Крива Река, поред Бруса, од Немаца и Бугара. Тада је за неколико дана, од 12. октобра 1942. године убијено преко 400 српских цивила углавном жена и деце, од чега је највећи део био убачен у православну цркву, која је запаљена а потом и минирана.

Аутор и водитељ Миодраг Чучковић

#ОдрбанимоРеке #РајкоОдРасине #СачувајмоРеке




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар