среда, 10. октобар 2018.

Хрватски злочини: Силовање српкиња у рату у Босни! - Др Олга С. Драшко

Хрватски злочини: Силовање српкиња у рату у Босни! - Др Олга С. Драшко
УПОЗОРЕЊЕ:
Емисија садржи потресно сведочење о силовањима и убиствима српкиња од стране Хрвата и Муслимана. Молимо да људи са слабијим срцем не гледају ову емисију.

У седамнаестој емисији емисији "Разбуђивање" посјетили смо Олгу Драшко, бившу логорашицу хрватског концентрационог логора за Србе - Дретељ у Херцеговини. Била је то прва емсија Разбуђивање на терену.

Током наше посјете јужним дјеловима Босне и Херцеговине, пронашли смо Др. Олгу Драшко у Требињу, ратног страдалника и свједока ужаса босанско-херцеговачког рата. Она је у специјалном хрватском затвору Дретељ, општина Коњиц провела 2.5 мјесеца гдје је прошла најстрашније муке као из хорор филмова.

Испричала нам је детаљно своју исповјест од тога како је ухапшена почетком маја мјесеца 1992. године у Чапљини, потом опљачкана и одведена у Дретељ. Тамо је силована безброј пута од умоболника који су били више слични зверима из прашуме него ли људским бићима. Њен супруг Лазар Драшко за вријеме њеног тамновања је водио надљудску борбу да се она ослободи, јер су хрватски злочинци скривали пред међународним комисијама Олгу не желећи да она изађе ван и свједочи о томе шта је прошла.

Поред ње, у самом дретељском логору она је лично видјела мучења и других српских цивила, као и довођење њених комшија брачног пара Кузман: Никола и Душанка, који су послије неколико дана одведени ван логора, а касније су пронађени и идентификовани њихови лешеви.

Олга Драшко је угледала слободу 18. аугуста 1992. године код Стоца. И тај детаљ када је ослобођена нам је Олга испричала.

Након тога је услиједила правна борба за истину и кажњавање монструма из Дретеља, која и дан данас траје.

Ово је емисија која се препоручује пријатељима, да се не заборави и не понови.

#ЖртвеСиловања #ЖртвеСиловањаУБосни #ОлгаДрашко

Аутор и водитељ Милан Чучковић
#Helmcast #Хелмкаст
from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар