понедељак, 19. новембар 2018.

Ковић испред Скупштине Србије: Да ли смо ми потомци Карађорђа или Јуде Изкариотског?

Ковић испред Скупштине Србије: Да ли смо ми потомци Карађорђа или Јуде Изкариотског?
Ако се одрекнемо Косова, косовског завета, како ћемо да певамо наше српске народне песме, како ћемо ми да рецитујемо песме о Газиместану, како ћемо, ми историчари, да пишемо српску историју, како ћемо да објаснимо својој деци шта је радио Кнез Лазар на Косову пољу 1389.Шта реће наш велики песник што му ну (Кнезу Лазару) нико није јавио да излази на Газиместан јер је био у заблуди како кажу наши властодржишци, рекао је вечерас, обраћајући се присутнима професор Београдског универзитета, др Милош Ковић, на патриотском скупу испред Скупштине Србије.

А затим је додао:

Да ли схватамо да ако издамо Косово и Метохију све морати да почнемо из почетка. Пробудићемо се тада једног јутра и погледати у огледало али то више нећемо бити ми. Дакле после Косова нема назад. Нису тамо само животи и судбине наших браћи и сестара на Косову, преко 120 хиљада њих. У питању је Србија, у питању је цело српство и ми то знамо.

И ми смо сада испред Народне Скупштине. Ово је наше, но да ли је и даље ово наше. Да ли су ово градили наши преци? Да ли је ово наша зграда? Јесте, али окупирана.Да ли српски народ из ове наше зграде коју су градили наши преци, дедови влада овом земљом или њоме владају страни амбасадори? Да ли овом земљом владамо ми, потомци Карађорђа, његових војвода и устаника, потомци Светог Лазара, деца Светог Саве, Немањина деца, или њоме владају којекакви амбасадори, да им имена не помињем? Којекакви маргинални ликови из Брисела, Берлина, Макарон из Париза? Дакле ко влада овом земљом?

Зато смо стали овде, испред Народне Скупштине, да поставимо то питање. Да ли ми или они?Да ли је ово земља Лазарева или Светога Саве или је ово земља Вука Бранковића и Јуде Изкариотског? Ко смо ми? Шта смо ми? Јесмо ли ми остали у залету или смо издали своје претке? Ко влада овом земљом? Да ли деца Светог Саве и Светог Кнеза Лазара или лажљиве издајничке псеудо елите?

Нажалост ово је окупирана земља, ми смоокупирани народ али ми нисмо колонизовано становништво нити смо робље иако су покушавали да нас претворе у робље 500 година и ево нас овде у нашој земљи. Дакле, ми смо потомци Карађорђа! Нису случајно ове наше заставе овде са нама. И нису са нама случајно наши јунаци са Кошара!


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар