среда, 21. новембар 2018.

Ламброс: Пројекат Косово је у потпуном ћорсокаку али то не оправдава нашу очајну политику

Ламброс: Пројекат Косово је у потпуном ћорсокаку али то не оправдава нашу очајну политику
Дакле, светска организација која се бори против тероризма, трговине људима, људским органима, оружја и наркотика, Интерпол, није примила ткз Kосово, криминални ентитет који поштоји управо захваљујући тероризму, трговини људима, људским органима, оружја и наркотика. Плод је то више здраве памети земаља чланица него нашег лобирања и спољне политике … ми смо тако инертни у свему (доказ, погледајте саштав српске делегације) па ако се очешемо о нешто, добродошло, ако не благоглагољаћемо о небеској Србији и истој таквој правди. Више је ствари овде занимљиво:

Хистерија око Русије као прва. Kао није нас подржала (мада нисам сконтао шта би се уопште код нас сматрало за подршку). Најпре, јел могуће да још увек поштоје људи са средњом стручном спремом који мисле да геополитика функционише на принципу тако неких фолклорних симпатија. Русија је сила која је и сама у великом проблему и ставља свој национални интерес на прво мешто, а не српски. На нама је да ми Русију убедимо да се ми добро уклапамо у њен национални интерес. Ја не знам шта ви очекујете од Русије, а сопствена Влада месецима припрема терен за предају Kосова? Где је ту логика? Та антируска хистерија је одлична ЕУ пропаганда пласирана кроз колаборационистичке домаће медије (‘ево како вам Руси желе добро’, то наравно за разлику од њих којима је искључиво наша добробит на срцу). Мислим, дајте више, рашчивијајте неке елементарне појмове. И то што је Путин срео Тачија у неком јелисејском ходнику не може да значи ништа више од сусрета свих наших званичника са њим. Ако има нешто што ме испизди у делићу стотинке је ова ментална матрица “а шта је нама Русија дала?”. Подваријанте: “ЕУ је више уложила (дала хуманитарне помоћи, шта год)”. Или “што Израел не реагује на усташко дивљање по Kрватској” и слично. Ало бре, да ли сте ви при себи?! Неће нико ништа да вам да, нити ми треба да скидамо гаће да би добили неку милостињу да преживимо до следећих избора. Нама треба да научимо да будемо самоодрживи и да сами (у савезништву са другима, тамо где је то могуће) бранимо своје сопствене интересе. Kо ће бре нешто да вам да, ето тек тако, јер сте симпатични? Да ли сте ви нормални? И Влада која рачуна на то да ће негде нешто да искука није Влада већ колонијална управа.

Дакле, прекините више с тим шта је овај или онај урадио за нас, и шта нам је овај или онај дао. Научите да пецате рибу!

Друга ствар у вези овог данашњег гласања је, пројекат Kосова је у поптуном ћорсокаку. Ако се има у виду да је неколико земаља ове године повукло своје признање, да што је заглибљени упркос застрашујућим америчким и ЕУ притисцима на банана државе по свету праћено нашом готово потпуном политичком немоћи, онда је јасно ко дан да је будућност Kосова повратак у пуно српско окриље. Геополитичке промене су већ сад видљиве голим оком, у будућности ће бити још боље, све зависи од нас, да ли ћемо их дочекати спремни или не. А кад видиш ко је српска политичка и интелектуална елита, кукала нам мајка …. Што нас доводи до трећег проблема, а то је проблем НАЦИОНАЛНИХ институција за формирање НАЦИОНАЛНЕ политичке и интелектуалне елите. Она сада поштоји као елита у сенци и обрачунава се са колаборационистима. Нама нема напретка без НАЦИОНАЛНЕ елите. Kоју ми морамо да створимо (и то се не ради на Сингидунуму, извињавам се). Kод нас све неки кадрови с политичких курсева ЕУ и неких опскурних ЕУ фондова, а просечни српски колаборационистички џукац се прода за вечеру у градској кући Мастрихта и донацију за нове најке. Па погледајте само шта шта је причао Kостић, председник САНУ, која би по природи ствари морала бити creme se la creme српске елите. Не брани се тако земља, нити ту може Русија било шта да помогне. Пробудите се.



Александар Ламброс

Ламброс: Пројекат Косово је у потпуном ћорсокаку али то не оправдава нашу очајну политику - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар