понедељак, 30. мај 2016.

Алати за боље друштво

Друга у низу радионица у оквиру европског пројекта RRI Tools, Одговорно истраживање и иновације, одржава се 30. и 31. маја у Колашину у Црној Гори

У сарадњи са Министарством науке Црне Горе, Центар за промоцију науке као регионални координатор RRI Tools пројекта за неколико земаља у региону, организује другу у низу радионица посвећену одговорном истраживању и иновацијама. Радионица ће трајати два дана, 30. и 31. маја, а одржава се у Колашину у Црној Гори. 

Присутни учесници имаће прилику да се упознају са начелима и циљевима пројекта RRI Tools. Као увод у саму радионицу, биће представљени локални примери добре праксе, након чега ће уследитио неколико сесија посвећених одговорном истраживању у друштву, као концепту који заузима централно место у програму за финансирање истраживања у Европској унији Хоризонт 2020.

Другог дана, посебмо место заузима радионица посвећена саморефлексији и томе на који начин истраживачке праксе могу да се унапреде у овом погледу. Након тога, представници Министарства науке Црне Горе представиће позиве у оквиру програма Наука за друштво и са друштвом из Хоризонта 2020. 

Пројекат званично траје до краја 2016. године а Центар за промоцију науке је једна од 26 партнерских институција конзорцијума. У оквируRRI Tools пројекта ЦПН ће као координатор за југоисточну Европу одржи тренинге и радионице у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Албанији и Србији, на којима ће различитим циљним групама пренети важност усвајања концпета одговорног истраживања и иновација у науци.

Истражите више о RRI Tools пројекту.



from ЕЛЕМЕНТАРИЈУМ http://ift.tt/1WtA7HR
via IFTTT

Нема коментара:

Постави коментар