понедељак, 30. мај 2016.

Од кандидата се очекује да буде оштар према опозицији, невладином сектору и свим критичарима, да без...

Од кандидата се очекује да буде оштар према опозицији, невладином сектору и свим критичарима, да без етичких ограда користи све изразе који резултирају осећањем страха при помисли на промену власти. И да подржава премијера.
Од кандидата се очекује да буде оштар према опозицији, невладином сектору и свим критичарима, да без етичких ограда користи све изразе који резултирају осећањем страха при помисли на промену власти. И да подржава премијера.
Влада Србије у техничком мандату, а због потреба руковођења државом по ресорном принципу, расписује конкурс за попуњавање места вршитеља функције министра у пуном мандату од четири године, или мањем, а у случају нове потребе за ванредним изборима.
По питању своје политичке оријентације, очекује се да министар буде из највеће предизборне коалиције или да макар дели њена идеолошка опредељења, а под условом да је та опредељења уопште могуће установити. Уколико не испуњава претходни услов, кандидат за место министра треба да има подршку неке интересне групе, обавештајне структуре или било какве друге врсте лобија.
Велику предност ће имати и кандидати из партија или неформалних група које имају јаку подршку – по могућству дугогодишњу – неке стране амбасаде из земаља које се у светском поретку истичу наоружањем, природним ресурсима, буџетима за финансијску помоћ, правом вета у међународним организацијама или свиме претходно наведеним заједно.
Кандидат за место министра би могао поседовати и нека стручна знања која имају везе са ресором који би требало да води. Кандидати који не поседују таква знања такође долазе у обзир, али под условом да су фотогенични и као такви баш онако лепо изгледају када се појаве на електронским или штампаним медијима. Пожељно је да кандидат има и способност да одговара на новинарска питања вербалним склоповима који макар звуче смислено.
У недостатку претходно наведених карактеристика будући министар мора пружати страсну подршку политици и резултатима Владе, а без унапред одређеног минимума рационалности и аргументованости.
Од кандидата се очекује да буде оштар према опозицији, невладином сектору, спонтано окупљеним групама грађана или било каквом другом субјекту који може бити носилац антивладине критике. Приликом исказивања ове оштрине, од будућег министра се очекује да обилато и без етичких ограда користи изразе: „бивши режим“, „повратак у прошлост“, „довели до банкрота“ или било које друге који резултирају осећањем бирачког страха при помисли на промену власти.
Са друге стране, од кандидата се очекује да, са приметним позитивним емоцијама у фацијалној експресији, што је могуће чешће и у било каквом контексту упoтребљава термине: „европске интеграције“, „реформски пут“, „неопходна модернизација“ и сличне. У недостатку претходних израза, као и у комбинацији са њима, обавезно се користи израз „подршка премијеру“.
Као надокнаду за ове укупно исказане способности, кандидат може рачунати на канцеларију, решен проблем превоза и исхране, државне секретаре који су кадровска резултанта коалиционих договора, као и на административно и стручно особље министарства наталожено током претходних мандата. Ово последње се може отпустити уз надокнаду из буџета, а упражњена места се могу попунити политички или социјално блиским особама, па чак и кадровским решењима која су пореклом од враћања услуга или неког другог облика јачања пријатељских односа.
Будући министар још може рачунати на плату, дневнице и дознаке за службени пут, као и на упознавање многих путних дестинација на којима није боравио за време свог неминистарског живота. Приликом усмених и неформалних разговора са кандидатима из ужег избора, будућем министру биће предочене и делатности које су покривене изразима: „има ли ту мене“, „разумна надокнада“ и „то се подразумева“.
Пријаве се могу слати на адресу Владе или на оне адресе које су у овом тренутку блиске претходно наведеној адреси, а под условом да кандидат није једну од тих адреса прогласио за адресу која то више није, јер се променила адреса.
Конкурс је отворен до завршетка писања експозеа, што значи да има времена.

Конкурс за министра
Од кандидата се очекује да буде оштар према опозицији, невладином сектору и свим критичарима, да без етичких ограда користи све изразе који резултирају осећањем ст...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар